Afgelopen woensdag liep ik een rondje met Jan van Stralen en belandde mijn bal vanaf de afslag van hole 7 vlak bij een markeringspaaltje. Nu zijn de meeste paaltjes of rood of geel, maar deze was voor de helft rood en voor de andere helft geel. Heel behulpzaam had Jan voor mij dat paaltje weggehaald, maar had daarbij niet gelet op hoe het paaltje precies stond. Toen Jan na mijn slag het paaltje terug wilde plaatsen wist hij het even niet en eerlijk gezegd wist ik het ook niet. Het verschil tussen rode en gele paaltjes weten we natuurlijk allemaal. Een geel paaltje markeert een waternis die recht voor je ligt en waar je dus met je bal overheen moet. Een rood paaltje markeert een waternis die zich langs de hole bevindt, vaak aan de zijkant van de fairway. Het markeren van de hindernissen zou ons moeten helpen sneller de situatie te beoordelen en door te spelen volgens de regels. Eerlijk gezegd raakt ik van het paaltje bij de vijver tussen hole 7 en hole 4 alleen maar in de war. Ik heb de situatie hieronder proberen weer te geven.

Waarschijnlijk is dit paaltje rood en geel omdat het vanaf hole 7 gaat om een laterale hindernis (dus rood) en vanaf hole 4 op een hindernis waar je overheen moet (dus geel). Zo’n paaltje moet zo geplaatst worden dat de kleuren overeenkomen met het deel van de hindernis dat het vertegenwoordigt. De rode zijde wijst naar het deel dat langs de hole loopt, de gele zijde naar het deel dat recht vóór de speler ligt. In dit geval heb ik het paaltje denk ik precies verkeerd om geplaatst. Vanaf hole 4 zie je nu de rode kant en vanaf hole 7 (als je er langs loopt) de gele kant. Misschien dat iemand die dit leest en binnenkort de baan ingaat mijn fout wil herstellen en het paaltje op de juiste manier wil neerzetten.
De foto heb ik overigens vandaag gemaakt omdat ik weer akelig dicht in de buurt van dit paaltje kwam. Mijn afslag belandde deze keer in de bosjes achter dit paaltje en deze slag is wel exemplarisch voor al mijn slagen van vandaag. De ballen vlogen alle kanten op en na 7 holes had ik 2 strepen en 5 keer 1 punt. Gelukkig haalde ik op de laatste twee holes nog 4 punten, maar de dubbele cijfers zat er vandaag niet in.
Dan deed flightgenote Sandra Kerkvliet het vandaag een stuk beter. Voor aanvang van de wedstrijd werd nog even naar de stand van de eclectic gekeken om te zien welke holes zij moest verbeteren. Het kwam er op neer dat vooral de eerst 5 holes voor verbetering vatbaar waren en dat daar dus de focus moest liggen. Nou focussen kan Sandra blijkbaar wel, want zij ging als een speer van start. Op het eind werd het misschien wat minder, maar ze kwam met maar liefst 21 punten het clubhuis binnenstappen. En dat niet alleen, ze pakte ook nog even de longest drive op hole 8 en de tweary op hole 2 mee. Met 21 punten ga je het natuurlijk niet winnen van Alex de Vries, maar Alex had vandaag blijkbaar iets meer moeite met het onder controle houden van zijn slagen en kwam niet verder dan 19 punten (nog steeds prachtig natuurlijk en goed voor de derde plaats). Werd Sandra dan eerste vandaag? Nee, George van de Velden heeft na een paar lessen bij Nighel de smaak helemaal te pakken en scoorde vandaag maar liefst 22 punten (waar gaat dat heen na nog een paar lessen).
Voor de volledigheid, ook Hein Dekker en Piet den Dulk ontvingen van spelleidster Ria Bresser een balletje. Hein voor de verste slag op hole 8 en Piet voor de dichtsbijzijnde op hole 5.

Guus