Wedstrijden

Golfclub De Koggen organiseert tal van wedstrijden voor de leden van de club. Zo is er elke dinsdagochtend de damescompetitie, elke woensdagavond de zomeravondcompetitie, elke donderdagmiddag de herencompetitie en zaterdags de Spierdijkcup of de maandbeker. Daarnaast worden er nog een aantal funwedstrijden (vooral gericht op de gezelligheid) georganiseerd en wedstrijden speciaal voor de beginnende golfer.

Aan het eind van het jaar is er altijd een grandioze feestavond waarop alle prijswinnaars in het zonnetje gezet worden.

Voor het volledige programma zie het wedstrijdschema.

Inschrijven voor wedstrijden gaat niet via deze site, maar via Online Golf Systems. Via dat systeem kunt u het wedstrijdoverzicht raadplegen, startlijsten en uitslagen bekijken, inschrijven en uitschrijven op wedstrijden en informatie over handicap en leden verkrijgen.

Inschrijven wedstrijd

Dinsdag: vrouwendag

De dinsdag is een speciale vrouwendag. We hebben dan een dames competitie wedstrijd, die onderverdeeld is in een zomer- en wintercompetitie. Het gaat dus het hele jaar door, met uitzondering van heel slecht weer.
Het is een heel gezellige wedstrijd met een vaste kern dames, maar we hopen eigenlijk dat de groep zich flink zal uitbreiden.
Eén keer in de maand, op de eerste dinsdag, inviteren wij de heren. Ook daar melden zich dan enthousiaste mannen voor aan. Super gezellig is dat. Er gaan zelfs geruchten, dat we dat vaker zouden moeten doen.
Namens de wedstrijdleiding doe ik hierbij een oproep:
Schroom niet en meld je aan. Het maakt niet uit of je nu handicap 54, 36 of bijvoorbeeld 15 hebt, iedereen is van harte welkom.

RIA BRESSER

CEES SIEKERMAN

Donderdag: Herenmiddag

Donderdagochtend 10.00 uur; ik bekijk de inschrijvingen voor de herenmiddag. Er zijn 33 deelnemers (het worden er steeds meer). Vlot bepaalt de computer de flightindeling en de deelnemers krijgen een mailtje met de starttijd.
Vanaf 12.00 uur druppelen de heren binnen in het clubhuis. Er wordt een kop koffie gedronken, de wedstrijdkaarten worden uitgewisseld.
Dan beginnen de heren aan hun voorbereiding. De meeste heren volgen een vast ritueel van inslaan op de driving-range om zich vervolgens te melden op de putting-green. Aldaar worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Wie goed luistert hoort dat het (weer?) een moeizame middag wordt. “Ik ben de hele week ziek geweest”, “ik heb gisteren behoorlijk zwaar getafeld”, “slechter dan vorige week kan haast niet”; het is een wekelijks terugkerende klaagzang.
Dan mogen we in flights van 3 de baan in. Natuurlijk doen we allemaal ontzettend ons best maar we respecteren de regels. Ook is er oog voor foeragerende lepelaars, rondhuppelende hazen of een roofvogel die zich boven de baan bevindt. Ondertussen bespreken we het wel en wee van elkaar maar…. we waarderen ook elkaars slagen. Fanatiek maar sportief!!!
Eens per maand spelen we 18 holes, de overige donderdagen 9 holes.
Na afloop worden de scores ingevoerd en daarna verplaatsen we ons naar het terras om de middag te evalueren. De sfeer is altijd gemoedelijk. Er is aandacht voor elkaars lief en leed en bij bijzondere gebeurtenissen zijn er bitterballen (kleinkind geboren) of een rondje (jarig).
Dan klinkt er een luide kreet: “FORE!!!!!”. Het wordt stil, tijd voor de prijsuitreiking. Wekelijks zijn er prijzen voor de nummers 1,2 en 3. Daarnaast is er ook een poedelprijs en die reiken we uit aan “de zak patat van de week”. Dan zijn er nog prijzen voor de bijzondere verrichtingen (birdies) en er zijn wekelijks aparte dagprijzen te winnen voor bijvoorbeeld de longest, de neary, de tweary, een Siekermannetje (0-putt), de beste putter of de bogey-koning.
Tenslotte mag de “held van de dag” de heren toespreken. Dit zijn veelal mooie verhalen.
Er volgt nog een afzakkertje maar we streven er altijd naar om voor het avondeten weer thuis te zijn.
Het is een absolute aanrader om eens een keer mee te doen maar realiseer je wel……”wie een keer meegedaan heeft komt daarna wekelijks terug”.
De donderdagmiddag is met recht een herenmiddag. Ik hoop u daar gauw eens te ontmoeten.