Vandaag liep ik mijn rondje golf met Peter Borst en Leo Spieker. Terwijl we speelden, bedacht ik me hoe treffend hun namen waren – althans, als je ze precies omgekeerd zou toepassen.

Peter, wiens naam van het Griekse Petros komt en “rots” betekent, speelde allerminst standvastig. Hij ging voor de aanval, nam risico’s en zette kracht achter elke slag. Hij speelde als een leeuw die zonder aarzeling op zijn prooi afstormt.

Leo daarentegen, wiens naam “leeuw” betekent, liet zich niet meeslepen door bravoure. Hij speelde beheerst en rustig, bouwde zijn slagen zorgvuldig op en nam geen onnodige risico’s. Als een rots in de branding hield hij zijn spel stabiel, zonder zich gek te laten maken.

Mijn eigen naam komt van August(ijn), afgeleid van het Latijnse Augustus, wat “verheven” of “eerwaardig” betekent. Een naam die dus alles in zich heeft om grootsheid op de golfbaan uit te stralen. Maar als jullie mijn wedstrijdverslagen van de laatste weken hebben gevolgd, weten jullie dat dat er momenteel niet in zit.

Toch ging het vandaag iets beter: ik had vijf punten meer dan vorige week. Als ik dat nog twee weken volhoud, maak ik een goede kans op de eerste prijs. Alhoewel, zelfs met 23 punten is een overwinning op de herenmiddag niet gegarandeerd. Vandaag zou het wél voldoende zijn geweest. Dagwinnaar Bart Zagers (wie anders?) won met een stableford-score van 21 punten. Siem Laan eindigde als tweede met 20 punten, net voor Cees Siekerman, die ook op 20 punten uitkwam.

Siem Laan had bovendien de primeur van het allereerste birdieballetje van de nieuwe birdiesponsor Agriteam op de herenmiddag, dankzij een mooie birdie op hole 5. En omdat daar ook de tweary was gepland, leverde die slag hem niet alleen eeuwige roem op, maar ook een lekker Duits biertje.

Zoals gebruikelijk zijn er bij elke wedstrijd twee bijzondere verrichtingen. Vandaag was de tweede bijzondere verrichting een neary to the rope op hole 9, gewonnen door Peter Koopman.

Over dat touwtje gesproken: het valt me op dat de neary to the rope altijd strak gespannen staat tussen twee palen. Maar waarom eigenlijk? Zou het niet leuker zijn om er een soort golfbeweging in te maken?

Guus