Toen ik vandaag voor de prijsuitreiking naar huis ging (even de Tour kijken) kwam ik nog net Hein D. (nee, niet Heintje Davids) in de deur tegen. Hein maakte zich wat zorgen over het wekelijkse stukje op de website, maar zelfs als je niet lijfelijk aanwezig bent valt er altijd nog wel iets over de heren van de donderdag te vertellen. Zo was ik vandaag vooral benieuwd naar de score van Ton H. Ton is sinds een paar weken met (pré)pensioen en dan verwacht je dat zijn golfspel er wel op vooruit zal gaan. Hij komt natuurlijk veel relaxter naar de baan omdat hij ’s morgens niet meer eerst naar het werk hoeft en verder heeft hij nu alle tijd om te oefenen. Ik weet eerlijk gezegd niet of hij dat laatste ook echt doet want vorige week was hij de hele week druk bezig in zijn tuin en deze week was hij geïnspireerd door de Tour de France vooral op de fiets te vinden (dagelijks pakt hij nu een rondje van zo’n 60 km). In de tuin was het vooral te doen om het opschonen van de vijver. Met veel pijn en moeite kreeg Ton een groot deel van zijn waterlelies op de kant. Heel professioneel liet hij de plant daarna in een zelf gefabriceerde lekbak flink uitlekken zodat het zeer voedselrijke water weer de vijver in kon. Ik weet niet of dat echt slim is, met dat voedselrijke water groeit het overgebleven deel waterlelies natuurlijk weer als kool. In OGS zag ik dat Ton vandaag met 15 punten de baan afstapte. Niet slecht maar ook niet echt bijzonder, maar misschien moeten we ook iets langer dan twee weken wachten om een duidelijke verbetering te kunnen zien.
Jan de V. zal het moeilijk vinden zijn score te verbeteren, hij stapte de baan af met maar liefst 21 punten (3 keer zoveel als nummer laatst). Om mee te doen voor de overall winst op de donderdagmiddag is Jan waarschijnlijk net te laat in vorm gekomen, maar een derde plaats zit er zeker nog wel in. Ook Peter S. scoorde er vandaag lustig op los, maar zijn 20 punten waren dus net niet voldoende. Wel een mooie tweede plaats, net voor Kees van K. die met 19 punten de negen holes voltooide.
Ik neem aan dat het jullie wel is opgevallen dat ik van de achternamen van de hoofdrolspelers alleen nog de eerste letter gebruik. Ik heb begrepen dat een aantal lezers zich af en toe wat stoort aan mijn verhalen over spelers die met naan en toenaam genoemd worden. Misschien dat zij die stukjes wat al te serieus nemen, maar op deze manier hoop ik het voor iedereen leuk te houden

Guus K.