Gisteren aan het begin van de avond kregen we het lied Zora Je van de Kroatische zangeres Neda Ukraden te horen. De Eurovisie songfestival liefhebbers kennen haar natuurlijk want ze heeft maar liefst drie keer meegedaan, in 1976, 1981 en 1986. Eerlijk gezegd was mijn kennis een beetje weggezakt en wist dan ook niet dat haar lied Zora Je (Daar is het ochtendgloren) van een nieuwe tekst (Sailin’ home) was voorzien door Alan Parfitt en gezongen werd door Piet Veerman (de Cats werd fout gerekend). Een flink aantal lezers zal zich afvragen wat dit met golf te maken heeft, maar gisteren hadden we ons jaarlijks uitje voor de vrijwilligers. We begonnen ’s middags met een negen holes vossenjacht. Jammer genoeg wisten we pas achteraf dat de vos dit jaar Peter Buis was en menig team had dan ook veel te goed gepresteerd (Lida Heddes zelfs 22 punten). In hun spel leken George Vlaar en Coby Blokker het meest op Peter, zij scoorden ieder 13 punten. Voor Coby betekende dat ook de winst want samen met haar teamgenoten Nico Reus en Haico Gerkema haalde ze 32 punten, een score die door geen enkel team verbeterd werd.
Na de wedstrijd gingen we met z’n allen naar Eetcafe 70 waar organisator Marion Vlaar een mooi programma in elkaar had gezet. We kregen een voortreffelijk diner voorgeschoteld bestaande uit maar liefst zeven gangen! En tussen al dat lekkers door konden we heerlijk luisteren naar muziek uit de jaren 60/70 omdat er ook een popquiz werd gehouden. Eigenlijk ongelofelijk dat je na 40 jaar een flink aantal van die liedjes gewoon nog kunt meezingen (wat dan ook uit volle borst gedaan werd tot grote vreugde van de quizmaster). Jammer genoeg kwam mijn team (Johan Kramer, Coby Blokker en mijzelf) één punt te kort om het team van Frank Braas , Ans Groot en Jeannette van Ingen te verslaan. Geheel ten onrechte trouwens want ons antwoord op het lied Dokter Bernhard van Bonnie St. Claire werd fout gerekend omdat we daar ook Ron Brandsteder bij hadden moeten noemen. Ik hoop dat het plaatje hiernaast iedereen overtuigd van ons gelijk.
Het was trouwens mooi te zien dat er liefst 24 vrijwilligers aanwezig waren. Door omstandigheden misten we er nog een paar, maar al met al doet zo’n 10 % van de club op de een of andere manier iets extra’s voor de club. Super!!

Guus