Vandaag, 27 september 2023, was het zover. De laatste wedstrijd voor de Comfortable woensdagavondcompetitie 2023. Wordt het toch Kyan die 5 punten moet inlopen op mij (wat in theorie heel goed kan, want golfen kan hij) of gaat het mij toch lukken om boven aan te blijven.  Bij het ophalen van de wedstrijdkaart zat de sfeer er in het clubhuis al goed in. Er was een uitwisseling met Sluispolder geweest en de spelers waren net klaar en dat werd gevierd met een etentje en een DJ. Na het ophalen van de kaart stonden mijn flightgenoten al klaar. Dit keer mocht ik spelen met Ans Groot en Peter Ruijter. 

Op hole 1 ging ik best goed van start en lag met slag 3 ter hoogte van de vlag op het gras, net naast de green. Dus in theorie zou het een bogey kunnen worden , maar na een iets te harde chip werd het toch geen bogey helaas. Uiteraard nog niks aan hand en hole 2 werd wel een bogey. Op hole 3 kon je het feestje in het clubhuis al goed horen en helaas haalde ik daar maar 1 punt. Of het toch de wedstrijdspanning was weet ik niet, maar na een bogey op 5 werden de ballen helaas niet meer zo best geraakt door mijzelf. Wie de ballen vandaag wel goed raakte was flightgenoot Peter Ruijter. Hij kwam steeds meer op dreef en pakte op iedere hole wel wat punten en liep uiteindelijk met 19 punten van de laatste hole af. Mijn andere flightgenootje Ans had hetzelfde als ondergetekende en wist vandaag helaas niet veel punten binnen te slepen. 

Bij het begin van hole 9 hoorde we dat het feest in het clubhuis al in volle gang was. Ik had mijn 3e slag aan de kant van het clubhuis gekregen en toen ik daar bij mijn bal stond werd ik luid toegezongen (want tsja het was ook nog eens mijn verjaardag vandaag) en werd ik onthaald met applaus. Dat is dit seizoen door oa Brendan, Joop, Marco en Melvin een vast ritueel geworden als ik na een wedstrijd binnen kom. Maar kennelijk was de druk te hoog en kreeg ik mijn bal niet op de green. Na de bal gedropt te hebben kreeg ik hem wel op de green en een kleine 2 meter voor de vlag. Dit werd met applaus beloond en kampioen kampioen werd geroepen.  Ik miste net aan de put en ging uiteindelijk met een 7 hole 9 af. 

Omdat het vandaag de laatste woensdagavond was, had wedstrijdleider Jos van der Werf kunnen regelen met de club dat we heerlijk konden smullen van lasagne. De Koggen en Jos , bedankt daarvoor. Het was heerlijk. Na het eten begon Jos eerst met de prijsuitreiking van de wedstrijd van vandaag. Vandaag hadden Frank Braas en Kees (van) Diepen beide 18 punten , maar omdat Kees de laatste 6 net iets beter had gescoord werd hij tweede en Frank derde. Eerste werd vandaag (mijn flightgenoot) Peter Ruijter met de eerder genomede 19 punten. Omdat Frank vandaag ook nog een birdie had gemaakt kreeg hij een welverdiend (birdie) balletje gesponsord door de club van 100. En dit betekenT ook dat Frank met 1 punt verschil net Brendan heeft verslagen met in totaal 6 birdies. Proficiat Frank.  De tweary op 2 was voor Johan Kramer en de tweary op 5 was voor Marion.

Toen was Jos aangekomen bij de uitslag van de gehele comfortable woensdagavond competitie. Zelfs sponsor Arjan de Back van Comfortable was hierbij aanwezig. Bij deze  bedank ik dus (nogmaals) de sponsor voor een mooi seizoen en hij kondigde na afloop ook nog aan dat hij aankomend seizoen de woensdagavond blijft steunen. Alle aanwezigen gaven hem een welverdiend applaus. 

Het verlossende woord. Op drie is dit jaar (met 163 punten) Sandra Kerkvliet geeindigd. Op twee Kyan Goossens met 168 punten en met 173 punten mocht ik de beker in ontvangst nemen. Het was Kyan dus toch niet gelukt om mij op de laatste dag voorbij te gaan. Maar wat ben ik trots op hem. Dit jaar gewoon naar hc 14 gegaan en dan is het erg lastig om continue veel punten te scoren en zeker de laatste wedstrijd 5 punten in te lopen. Na de uitreiking maakte mijn trotse  lief nog even een mooie foto van haar twee mannen en Sandra van Kerkvliet.

Het was een mooi en leuk seizoen en ik kijk nu al weer uit naar het nieuwe seizoen. Bij deze wil ik Jos ook nogmaals bedanken voor het regelen en organiseren van de comfortable woensdagavond competitie. Ook een dank naar het personeel die altijd klaar staat en iedereen altijd voorziet van een drankje en soms een hapje. Ook een dank naar de club die toch altijd maar weer zorgt dat de baan goed onderhouden wordt en wij onze favoriete sport uit kunnen oefenen. Tot ziens bij de Comfortable woensdagavond competitie in 2024.

groetjes Marcel Kamps