Het lijkt er op dat mijn oproep om bij de prijsuitreiking de eerst aangeschafte single van de winnaar af te spelen, toch wel wat herinneringen doet loskomen. Vandaag begon winnaar Herman van der Wal (eerste single was Peter Koelewijn met Kom van dat dak af) spontaan te vertellen over zijn eerste auto, een Eend met kenteken ZG-18-32, bouwjaar 1958. Herman kocht hem toen hij als huzaar in dienst zat en gebruikte hem voor de heen- en terug reis van huis naar de kazerne. Het scheen een beetje een miskoop te wezen: Loes was blij dat Herman in het weekend weer thuis was, maar eigenlijk lag hij alleen maar aan de auto te sleutelen zodat hij er ’s maandags weer mee naar de kazerne kon. Misschien dat Herman wat overmoedig werd door zijn 38 punten, want toen hij het na zijn eerste single en zijn eerste auto het ook over zijn eerste keer wilde hebben vond Loes het welletjes en was het de hoogste tijd om naar huis te gaan.
Herman werd dus eerste met 38 punten, de tweede plaats was voor Els Tromp met 36 punten en derde prijs was voor Ariën Ruijter met 35 punten. Knap om met deze hitte tot zo’n score te komen.
Vandaag geen neary, tweary, thirdy, longest, dichtst bij het touwtje, of iets van die ongein. Wel werden er nog wat vogeltjes geslagen, te weten door Maurice Jong, Herman van der Wal, Ariën Ruijter en Piet den Dulk. Die van Piet hing nog even aan een zijden draadje omdat hij zijn scorekaart niet goed had ingevuld, maar gelukkig zat Marion Vlaar daar niet zo mee (een hart van goud die meid).

Guus