Vandaag was het de openingswedstijd van het seizoen en opvallend was het zelfvertrouwen waarmee de groep voormalige Beemsterlingen speelden. Voordat de wedstrijd überhaupt gespeeld werd hadden ze al afgesproken een overwinnningsetentje te houden in brasserie “Alles met liefde” van Bastiaan Smit in Midden-Beemster. En gelijk hadden ze, alle prijzen van vandaag gingen hun kant op. Winnaar werd Jan de Vries (of was het toch manke Nelis) met maar liefst 31 stableford punten. Tweede werd Aart Koning met 27 stableford punten en ook Anja Witteveen viel in de prijzen (derde met 26 stableford punten). Voor de lezer die er vandaag niet bij was en denkt dat er onwijs goed gespeeld werd moet ik wel even vermelden dat er vandaag over 14 holes gespeeld werd. Maar ja, het blijft super knap wat ze gepresteerd hebben en ik hoop dat ze deze vorm kunnen vasthouden tot de NGF competitie die binnenkort van start gaat.
Opvallend was nog wel dat de eerste en derde prijswinnaar een geschenkenmand kregen overhandigd, terwijl de nummer twee een fles wijn van wijngaard “Saalhof” uit Wognum cadeau kreeg. Eerlijk gezegd ben ik wel benieuwd waarom er voor deze opzet gekozen is (zouden de winnaars van te voren hebben doorgegeven wat ze als cadeau wilden ontvangen? 😉)
De wedstrijd van vandaag stond in het thema van elkaar leren kennen en daartoe was er op elke afslag een cryptische omschrijving van een of andere deelnemer. Omdat er 14 holes werden gespeeld waren er ook 14 vragen te beatwoorden. Eén vraag was voor iedereen te moeilijk. Het antwoord op de vraag was Lida Heddes en zelfs Lida had niet door dat de omschrijving over haar ging. Ik had de omschrijving hier graag opgeschreven, maar weet ‘m niet meer precies. Het begon met “Liefde is dat ……..” Misschien dat de wedstrijdleiding mij die omschrijving nog kan geven of dat ze die kunnen toevoegen in een reactie op dit artikel. De winnaar van deze wedstrijd was de flight bestaande uit Jan de Vries (ja, hij weer), Fake de Jonge, Helma Boersma en Hannie Scholtens.
Als laatste moet ik nog de loftrompet steken over de wedstrijdleiding van vandaag. Zeer knap hoe de heren alles geregeld hadden: leuke holes, heldere uitleg, uitdagende quiz, mooie scoreformulieren, lekkere consumpties en bovenal zeer leuke en inspirerende flightgenoten.

Guus