Het heeft flink wat energie en een bos bloemen gekost maar eindelijk kon ik op uitnodiging van Henny Wusten toch een keer aan de “dames inviteren de heren” competitie meedoen. Henny had het zelfs zo geregeld dat ik met haar en Thea Waardenburg in een flight werd ingedeeld en dat we als eerste van start mochten gaan. Kan het nog mooier? Omdat ik met twee dames speelde besloot ik vandaag ook van rood te gaan, wel zo gezellig. In het begin was het nog even wennen (ik leek Jos van der Werf wel) maar zo rond hole vier begon ik eindelijk een beetje op stoom te komen. Ook de dames gingen wat moeizaam van start maar daar gingen ze op hun manier heel gemakkelijk mee om. Henny verzuchtte op hole 3 (na een slagje van 50 meter ) zelfs dat ik met twee Zeeuwse meisjes op stap was (ons ben zuunig). Gelukkig ging het daarna met vooral Henny steeds beter (wat kan zij putten, siekermannetjes op 4 en 6) waardoor ze uiteindelijk binnen kwam met 31 punten. Goed voor een eerste plaats, net voor Piet den Dulk (30 punten) en Henny van Oostende (26 punten). Henny zat een tijdje op hete kolen omdat zij uiterlijk kwart voor vier weg moest en toch graag haar prijs in ontvangst wilde nemen, maar gelukkig was wedstrijdleider Coby Blokker net op tijd met de prijsuitreiking. Het was wel vreemd dat Henny daarna uitgebreid de tijd nam om iedereen te bedanken (hoezo haast).
Verdere prijzen waren er jammer genoeg (Coby’s woorden) voor Leo Spieker en Piet den Dulk voor de twearies op hole 2 en hole 5.
Hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de eerste eagle ooit geslagen op de dames dinsdag. Jammer dat het nu juist door een heer moest gebeuren, maar Thea en Henny hebben goed gekeken hoe ik het deed en weten nu dus hoe dat moet.
Na de prijsuitreiking zag ik een aantal dames zich schielijk terugtrekken omdat er al weer een vergadering op het programma stond. Volgens mij zijn die dames druk bezig met het slotfeest van dit jaar (14 oktober, inschrijven!), dat belooft wat!

Guus