width=Vorige week had ik mij een beetje negatief uitgelaten over vrouwen die biljarten. Het lijkt er op dat de organisatie van de vrijwilligersdag dat ook heeft gelezen en mij wel even terug wilde pakken.
Vandaag werden de vrijwilligers van de club in het zonnetje gezet. Ontvangst was er met koffie en gebak waarna we van start gingen met een negen holes golfwedstrijd die waarschijnlijk gesponsord werd door Holland Casino. We moesten per team gokken op het aantal slagen dat we nodig hadden om uit te holen. In het team van Lida Heddes zitten waarschijnlijk een paar notoire gokkers, vier van de negen holes hadden ze goed voorspeld en bij de andere vijf holes zaten ze er maar één slag naast! Daarna met z’n allen (toch zo’n 30 man) op naar cafe ‘t Koetje waar wij uitermate goed verzorgd werden door Co en zijn personeel. Voor, tijdens en na het eten (hulde aan de kok) werden er weer een aantal spellen gespeeld en voor de meeste spellen moest er dus gebiljart worden, ook door de vrouwen. Wij begonnen met vlotbruggen en moesten de dames van ons team even uitleggen hoe je met zo’n keu (nee, dat noem je geen club) moet stoten. Eigenlijk is het dan uitermate irritant dat de dames van mijn  team (Joyce en Barbara) dan beter scoren dan ik. Beginnersgeluk zou je denken, was dat maar waar. Ook met de andere spelletjes waren de dames beter (grrr). Ze waren zelfs zo goed dat we overall op de tweede plaats eindigden, net achter het team van Ans, Frank, Klaas-Jan en Jos. Het was dat zij zoveel geluk hadden met sjoelen, anders hadden we zeker gewonnen. width=
Hiernaast een foto van het winnende team, waarvan Klaas-Jan de overwinningsspeech voor rekening nam. Ik weet niet wat Klaas-Jan in het dagelijks leven doet, maar de speech rolde er zeer vakkundig uit, zelfs Jos werd er stil van.
Rest mij verder niets dan de organisatie (Marion, Coby en Ans) te bedanken voor een prachtige dag. En mochten er lezers zijn die dit ook eens mee willen maken, dat kan natuurlijk altijd. Meld je aan!

Guus