Als golfer sjouwen we nogal wat mee tijdens een rondje golf. Het zijn niet alleen de clubs en wat ballen, maar ook teetjes, pitchfork, marker, potloodje, scorekaart, paraplu, regenkleding en wat al niet meer. Volgens Nico Koopman moeten we ook een zakje snoep aan dit assortiment toevoegen, niet om te delen met je flightgenoten, maar om de greenkeepers op afstand te houden. Wat was het geval: toen wij op hole 5 moesten afslaan, was Klaas-Willem bezig met het maaien van de green en de fringe. Toen wij moesten afslaan stopte hij netjes maar zodra we geslagen hadden ging hij weer verder. Bij de green aangekomen stopte hij weer, maar bleef wel met pruttelende motor op korte afstand staan. Nico was er duidelijk niet van gecharmeerd en verzuchtte dat we hem een zakkie snoep moesten geven, dan zou hij wel weg gaan.
Volgens mij had Nico er eigenlijk helemaal geen last van, hij scoorde een mooie parr op deze hole en maakte zelfs nog kans op de tweary. Jammer genoeg voor hem was Cees Siekerman met zijn tweede slag iets dichter bij de hole en ging hij er met een fles wijn vandoor. De andere bijzondere verrichtingen waren voor Theo Reijnders (thirdy op hole 9) en Arie Floris (longest drive op hole 1). Ook werden er nog twee birdies geslagen, eentje door Tom Bleijendaal en eentje door Siem Laan.
De dagprijzen gingen vandaag naar Cor Vreeker, Hein Dekker en Nico Reus. Cor werd eerste met maar liefst 23 punten, Hein en Nico scoorde ieder 19 punten. Wedstrijdleider Cees Siekerman vroeg Cor nog naar zijn eerste single maar Cor begreep dat denk ik niet helemaal. Hij dacht volgens mij dat Cees vroeg of hij weer single was na zijn verovering op de afgelopen kermis, maar Cor wilde daar wijselijk niet op reageren. Dit gaf Cees de gelegenheid om zelf over zijn eerste aangeschafte single ooit te praten. Voor hem was dat Wounded Knee van Redbone, waarmee Cees aantoont dat hij op jonge leeftijd al maatschappelijk betrokken was.

Guus