Op een zonnige woensdagochtend melden zich 16 spelers van de golfclub De Koggen in Spaarnwoude voor de uitwisseling.  Hier werden wij ontvangen door Jan en Adri van der Sar, wedstrijdleiders voor deze dag. Na uitreiking van de kaarten met de muntjes voor de koffie, borrel en het bittergarnituur, was het op het terras een vrolijk weerzien met de spelers van de golfclub Spaarnwoude. De meeste spelers van zowel Spaarnwoude als De Koggen spelen al jaren mee met deze uitwisseling. Na een korte uitleg van Jan van der Sar gingen de spelers op weg naar de banen E en D,  vier flights op elke baan dus een dubbele start.  Hierdoor was het mogelijk dat de meeste spelers na de wedstrijd bijna gelijktijdig weer bij het clubhuis op het terras aankwamen. Ook was er gekozen om van verschillende t- boxen te starten, blauw, rood en geel. Om 10:50 uur sloegen de eerste flights af voor hun wedstrijd van 18 holes. Omstreeks 16:00 uur kwamen de eerste spelers weer bij de wedstrijdleiding aan om hun kaart in te leveren. De spelers namen hierna plaats op het terras bij Wim Tromp van De Koggen, die na een aantal holes ongelukkig in de grond sloeg en niet verder kon spelen. Met een drankje en een royaal bittergarnituur werden de mooie en mindere slagen nog aangehaald. Het werd het heel gezellig.  Dankzij het heerlijke weer, werd het diner op het terras geserveerd.

Dan de uitslag van de wedstrijd. Er is goed gescoord met een goed gemiddelde van boven de 30 punten voor de meerderheid van de spelers.

Spaarnwoude                                                             De Koggen

1e  Jan van der Sar met 39 punten                         1e Els Tromp  met 42 punten                  

2e  Joop van Asten met 38 punten                         2e Fred Graan met 38 punten

3e  Simon de Ruijter met 37 punten                      3e Ans Groot met 37 punten

Bijzondere verrichtingen ( neary’s ) werden gewonnen door Liset Koebrugge en Jetty Huyboom ( Spaarnwoude ) en Piet Schilder ( De Koggen ).
Ook werden er in totaal 5 birdie’s genoteerd.
Jan van der Sar, Joop van Asten, Pim Kik en Marga de Wit allen van Spaarnwoude en Jan de Vries van De Koggen. Zij kregen een mooie glazen birdie uitgereikt.
Spaarnwoude werd de winnaar van deze uitwisseling met een totaal van 484 stableford punten.
De Koggen behaalde het totaal van 461 stableford punten.
Ik hoop dat Wim Tromp voor de uitwisseling op Spierdijk weer mee kan spelen.