Vandaag speelden we op witte donderdag en ik had onze beide wedstrijdleiders eigenlijk wel in het wit verwacht. Volgens oud katholiek gebruik gaat degene die op deze dag de dienst leidt geheel in het wit en het zou mooi zijn als Ton en Cees zo’n traditie wat in ere zouden willen houden.
Binnenkort hebben we de koningswedstrijd, ik ben benieuwd of Jos van de Werf wel met een toepasselijke outfit op de proppen komt.
Naast witte donderdag zijn er nog een aantal weekdagen met een kleur verbonden. Zo kennen we zwarte zaterdag en blauwe maandag. Afgelopen maandag was het voor ons oudste dames lid letterlijk een blauwe maandag. In een uiterste poging de bus nog te halen zette Joyce het, ondanks haar leeftijd,  met een jeugdige onbezonnenheid op een sprintje. Achteraf had ze beter voor de volgende bus kunnen kiezen, nu struikelde zij en viel ze voorover (normaal is Joyce niet op haar mondje gevallen, maar nu dus wel). Met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis, waar na een gedegen onderzoek (CT en MRI-scan) bleek dat er gelukkig niets ernstigs aan de hand is. Ze ziet er nog wel bont en blauw uit, maar dat trek gelukkig al aardig weg en binnenkort kan ze haar verhaal persoonlijk komen vertellen. Voor Joyce is het natuurlijk wel jammer dat door de privacy wetgeving haar adres niet meer op de website staat, dat scheelt waarschijnlijk heel wat kaartjes en fruitmanden.
Ook niet op zijn mondje gevallen is Willem Joosten. In zijn overwinningsspeech vertelde Willem dat hij zich over zijn spel blijft verbazen. Voor zijn gevoel speelt hij als een natte krant, maar dan toch regelmatig met een score van meer dan 20 punten het clubhuis binnen komen, onbegrijpelijk. Vandaag had Willen er 22, twee meer dan Mike Dempsey en Cees Siekerman. Als een echte heer nam Cees genoegen met de derde plaats en gaf hij sportief de tweede plek aan Mike.
De bijzondere verrichtingen waren vandaag een prooi van Piet den Dulk (tweary op hole twee) en Piet Konijn (tweary the rope op hole negen). Met recht een pietendag.
Tenslotte werden er nog birdies geslagen door Mike Dempsey en ondergetekende (beide op hole 4).
Volgende week is het volgens de wedstrijdleiding rooie tietjes dag (weer iets met een kleur) en zijn wij niet gewenst. De week er op kunnen we kiezen uit 18 of 9 holes.

Guus