Ik weet niet of jullie het ook zien, maar golf begint steeds meer een echte wintersport te worden. Het afgelopen jaar zijn in de winter volgens mij alle wedstrijden doorgegaan (geen wintergreens gehad), terwijl het de laatste zomers nogal eens voorkomt dat een wedstrijd vanwege de hitte moet worden afgelast. Ook het aantal deelnemers aan een wedstrijd is de afgelopen tijd flink toegenomen, zo zeer zelfs dat we nu regelmatig meer deelnemers aan een wedstrijd hebben dan de afgelopen zomer.
We hebben nog altijd een aantal leden die ’s winters hun rondje golf in Spanje speelt (dit jaar vanwege Corona een keertje niet), maar er komt natuurlijk een tijd dat we ’s winters lekker thuis blijven en ’s zomers de hitte proberen te ontlopen door een huisje of golfvakantie te boeken in Zweden of Noorwegen. En nu we vanwege Corona wat minder vaak de deur uit kunnen is het misschien niet eens zo gek om alvast aan een online cursus Noors of Zweeds te beginnen (voor de echte diehards natuurlijk een cursus Laps). Voordeel van een zomers verblijf in Scandinavië is natuurlijk ook de lekkere lange dagen, in die tijd kun je daar bijna dag en nacht golfen. Hier is dat een echte beperking: de laatste flight vertrok vandaag rond 14.30 uur en ik ben benieuwd of zij op het eind nog voldoende zicht hadden (veldverlichting zit er in deze voor de horeca zware tijd voorlopig nog wel niet in).
En nu we het over de horeca hebben, het blijft uitermate triest dat we na afloop niet even gezellig bij elkaar kunnen komen en dat ik de uitslagen uit OGS moet halen. Naast de uitslagen staan ook altijd de bijzondere verrichtingen gemeld en vandaag werden er heel wat birdies geslagen. De meest opvallende vond ik die van Danielle de N. Ik heb denk ik 10 jaar op mijn eerste birdie moeten wachten maar Danielle heeft er na 2 jaar al een te pakken. Verder zag ik dat Frank B. liefst twee birdies achter elkaar sloeg (op hole 4 en 5) en waren er nog birdies voor Erik B, Dirk L. en Sam S.
Met twee birdies pak je gelijk lekker wat punten en Frank werd vandaag dan ook met 20 stableford punten de winnaar van de dag. De tweede plaats was voor Piet d D. (17 punten) die na zijn rugoperatie duidelijk op de weg terug is. Nog een paar weken en Piet zit vast weer op zijn oude niveau van zo’n 20 punten. De derde prijs was vandaag voor Marcel K. (ook 17 punten) en dat is volgens mij de eerste keer dat hij een prijsje pakt (maar ja, als er een schaap over de dam is…..)

Guus