Als ik met buitengewone  interesse  de wedstrijdverslagen aan het lezen ben dan bekruipt mij steeds meer het gevoel dat ik een verslag lees van de spelshow “Wie van de Drie?”. 

Wil de echte Jan K. van golfclub de Koggen nu opstaan!

Soms geeft het de indruk dat het een rechtbank verslag is. Wat de namen betreft dan. 

Jan K. te H.  is op de laatste Herenmiddag veroordeeld tot de 3e prijs.

Een weekje daarvoor kwam Jan S. nadrukkelijk in het nieuws. 

Het wordt min of meer een sport om dan te achterhalen over welke Jan S. wij het dan hebben.  Er zijn er meerdere.  Overwegende dat naamtoevoegingen zoals  bijvoorbeeld  “van“   niet meer vermeld worden.  Je zal de verkeerde maar aanspreken met zijn overwinning.  Is het Jan S. uit  de G,    Jan S. uit  H of Jan S. uit O?

En wat dan te denken van de  veel voorkomende naam van Guus K. te A.   Er is ook een Guus K. (inderdaad met dezelfde achternaam) te E.  Woont Guus K. op meerdere adressen of hebben wij hier te maken  met een andere Guus K.  Verwarring alom.

Om de juiste Jan S. te achterhalen neem ik maar eens de flightindeling van die speeldag erbij. 

Inderdaad meerdere spelers met de naam van Jan S. op die dag.

Is het Jan S uit O  of Jan S. uit de G.?   Ledenlijst erbij gehaald maar dat geeft ook geen 100% duidelijkheid. Verdorie, over wie hebben wij het nu en wie was  de winnaar?

Ik begrijp dat het niet meer vermelden van de achternamen op verzoek van enkelingen is.

Inmiddels telt de Koggen zo’n 550 leden. Als het wij het over enkelingen hebben dan denk ik aan een lid of 5.   Nog geen 1% .

Kom op met die achternamen in de verslagen. Leest een stuk prettiger. Het heeft nu lang genoeg geduurd.

O ja: Ik ontving onlangs een mail van  golfbaan Spierdijk omtrent verhoging jaartarief met €40. Dit met name door investeringen in een luxueuze verbouwing van de lockerruimte. Maar daar maakt Bob G te Sint P.   in het geheel geen gebruik van.  Ik ga die €40 maar eens claimen bij Jan V.

Met groet Bob Gerritsen.