src=Wij zijn de meisjes van De Koggen, we hebben de strijd gestreden… Dat waren de eerste zinnen van ons slot lied na afloop van onze laatste wedstrijd te Spaarnwoude. Na een hartelijk ontvangst, in een speciaal gereserveerde ruimte, kregen we koffie met iets lekkers en werden de teams ingedeeld. Deze dag mochten we strijden tegen het team van Heemskerk, een geduchte tegenstander!

Het was behoorlijk guur in de baan en we werden al gewaarschuwd voor wat er s’middags zou gaan komen!. Maar zover was het nog niet. De dubbels, met als eerste Cock en Trudy, gingen van start. Gevolgd door Marion en Ans, Marleen en Ellen. Heemskerk bleek in goede doen want alleen Cock en Trudy kwamen als winnaars van de baan. Dat wil niet zeggen dat wij slecht speelden, want we kwamen allen in een close finish van de baan en dat geeft, ondanks verlies, toch een redelijk voldaan gevoel.

Er stond een heerlijke lunch voor ons klaar die we in hoog tempo moesten verorberen omdat wij als singles alweer mochten aantreden. Vanaf hole 2 kon het complete regenpak aan omdat de eerste druppels regen naar beneden vielen. Hoe verder de wedstrijd vorderde, des te harder het ging regenen. Het weer kon eigenlijk niet slechter. Iedereen was onherkenbaar geworden door de regenpakken en hoofddeksels. Ja, je gelooft het niet, maar de regencaps waren nodig om de stroom water die van boven kwam uit onze ogen te houden!! We hadden 1 geluk: alle teams hadden te maken met deze erbarmelijke omstandigheden!.

Het bleek weer een redelijk gelijke strijd want van ons team heeft bijna iedereen alle 18 holes mogen (MOETEN is wellicht meer van toepassing met dat weer) lopen. Bij binnenkomst bleek dat Trudy en Ellen de singles hadden gewonnen. De rest van het team had zich goed verweerd maar kon helaas geen punten binnen halen. Purmerend is de grote winnaar geworden en terecht want zij waren gewoon de sterkste. Niet getreurd!! Sportief als we zijn hebben we voor aanvang van het diner ons zelf geschreven afscheidslied voorgedragen. Om de stemming erin te houden volgde Purmerend ons op, met ook een toepasselijk lied.

Als klap op de vuurpijl werd door alle teams een “brood met inhoud” aan Marleen aangeboden voor Bake for Life!! Het was een complete verrassing ! Daaruit bleek oprecht de waardering voor al het goeds wat met Bake for Life gerealiseerd wordt. Ook alle captains hebben een afsluitend woordje gedaan met het gevoel dat we een grote vriendinnengroep zijn geworden. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde competitie met een fijn team waarin een ieder zijn steentje heeft bijgedragen!!

Bedankt teamgenoten!

Ellen