When I die and they lay me to rest
Gonna go to the place that’s the best
When I lay me down to die
Goin’ up to the spirit in the sky…

We weten allemaal dat muziek enorme emoties kan oproepen en Marion Vlaar liet dat vanmiddag weer even zien. Toen zij het liedje Spirit in the Sky van Norman Greenbaum hoorde moesten de boxen op het terras aan en ging het gesprek opeens niet meer over golf maar over bh-bandjes die in de weg zaten en de huwelijksnacht waarbij zij en George niet in bed maar tussen de varens belandden. Hoe het zit met dat bh-bandje weet ik niet (sorry, ik zat iets te ver weg), maar dat zij een nachtje tussen de varens doorbrachten komt omdat ze bij thuiskomst van de bruiloft zo blij waren met het huis vol planten dat ze samen nog een dansje wilden doen en daarbij onderuit gingen. Na een hele dag feesten hadden ze dat misschien ook beter kunnen laten en misschien had George de danslessen wat serieuzer moeten nemen, maar bedenk dat het ook zo maar door de muziek zou kunnen komen. Als een van de weinige levende wezens wordt de mens motorisch beïnvloed door muziek en misschien dansten ze toen net op het verkeerde nummer.
Nu uit recent onderzoek blijkt dat wij mensen motorisch worden beïnvloed door muziek kunnen we dat natuurlijk gebruiken om ons spel te verbeteren. Ik neem aan dat je met een koptelefoon wel de baan in mag en door dan op het juiste moment voor een bepaald muziekje te kiezen zou je dus een stuk beter kunnen gaan golfen. Het is natuurlijk wel een gedoe om uit te zoeken welke liedje je moet afspelen bij welke soort slag, maar als je daardoor de handicap met vijf punten omlaag krijg heb je dat er wel voor over. En het lijkt mij leuk om de ervaringen uit te wisselen. “Afslaan doe ik met muziek van de Raggende Mannen en bij het putten luister ik naar Nana Mouskouri“.
Misschien dat bekende Nederlander (gespot op tv) Maurice Jong wat vaker naar Nana had moeten luisteren want ik begreep uit zijn speech dat het putten vandaag wat minder ging. Misschien dat hij het met het putten wat heeft laten liggen, maar toch was hij met 82 slagen de beste van de dag, net voor Dirk Loos (87 slagen) en Erik Bark (90 slagen). Om de mindere goden ook een kans te geven wat te winnen, werden er ook prijzen uitgedeeld voor de netto score. Hierbij was Piet den Dulk met 73 punten winnaar, voor George Vlaar (ja, die danser) met 74 punten en Wim Tromp met 75 punten.
Verder waren er nog de bijzondere verrichtingen met vandaag voor het eerst de straightest drive. Ik vroeg mij af hoe die gemeten kon worden maar het bleek niets meer te zijn dan het dichtst bij het touwtje wat we ook vaak op donderdag spelen. Je zou denken dat iemand van de herenmiddag die prijs dan wel zou pakken, maar nee hoor, Joyce Bakker ging er mee aan de haal. De longest drives waren verder nog voor Simone Visser en Maurice Jong.
Een speciale vermelding tenslotte voor Melvin van Ravesteijn, hij sloeg vandaag zijn eerste wedstrijd birdie (op hole 6)

Guus