Ik liep vandaag in een flight met Peter Buis en Marijke Pot en bedacht me tijdens de ronde opeens dat voor veel leden de achternaam niet echt passend is. Zo ken ik Piet Schilder alleen als slager, heb ik Johan Pater nog nooit in de kerk gezien en zie ik Marc Schoenmaker toch vooral de bomen snoeien. Ariën Ruiter zou iets met paarden moeten hebben, maar naar ik hoor heeft Melvin van Ravesteijn daar tegenwoordig meer mee te maken. Niet alleen de achternamen passen niet: zo hebben we Jan Grooteman en Nico Reus, geen kleine jongens maar om nu te zeggen dat die heren fors geschapen zijn! Ook de woonplaatsen kloppen voor zover ik kan overzien niet; John Heemskerk woont net als Sam Sneek en Coby Blokker in Heerhugowaard, Richard Bovenkerk in Avenhorn en ga zo maar door. Met een beetje goede wil zou je kunnen zeggen dat Karel Visser zijn achternaam nog wat eer aan doet, die zie ik nog wel eens naar een balletje hengelen. En ik zou me ook kunnen voorstellen dat Joyce Bakker nog wel eens een appeltaartje bakt.
Vandaag had Joyce daar trouwens alle tijd voor (mooi bruggetje) want vanwege de weersomstandigheden zag Joyce, net als Ans Groot (die dus ook niet zo groot is), van deelname aan de wedstrijd af. Eerlijk gezegd heb ik wel negen holes gelopen maar eigenlijk moet ik de dames wel gelijk geven, leuk is anders.
Zoals jullie wel begrijpen had ik dus een hele slechte score (8 punten) en dat terwijl het vandaag eigenlijk de dag van de penningmeester was. Alle penningmeesters van de afgelopen jaren waren aanwezig en gingen er met de prijzen vandoor (behalve dan ondergetekende). Frank Braas werd eerste met 15 punten, net voor Jelle van Solkema (eveneens 15 punten). Eigenlijk zou je mij dan de derde plaats moeten gunnen, maar dat ging Peter Buis toch echt te ver, hij pakte met 13 punten die prijs.
De prijswinnaars zijn dus genoemd, blijft nog over de tweary op hole 2. Jelle van Solkema dacht dat zijn eerste slag wel voldoende zou zijn om de tweary te winnen en liet het bordje na zijn eerste slag dan ook gewoon maar staan. Niemand van de andere deelnemers slaagden er in om twee slagen dichter bij de hole te komen en zo kreeg Jelle niet meer dan terecht de bijbehorende prijs, een doosje drop.