width=Wat een wedstrijd vandaag. Onder een mooie winterzon met 17 leden een wedstrijd gespeeld.

Een paar opmerkingen aan iedereen: Loop niet met je kar over de afslagplaats en over de frinch voor de green. Ook de wintergreens en de Oranje aslagplaatsen zijn taboe voor de karren. Laten we de baan respecteren en zorgen dat hij in het voorjaar weer in perfecte conditie is.

Verder de winterregels betreffen alleen plaatsen op de fairway. Buiten de fairway is het altijd spelen zoals de bal ligt of met één strafslag de bal onspeelbaar verklaren.
Ingebedde bal is absoluut niet van toepassing in de hindernis.
Spelen zoals hij ligt of met een strafslag ( de hindernis regel) de bal droppen buiten de hindernis.

Verder kom op tijd en teken je kaart na de wedstrijd.

Nog even een tip. Als je niet weet hoe om te gaan met een regel, speel dan twee ballen en leg de situatie voor aan de wedstrijd leiding. Voer je kaart nog niet in voordat de wedstrijdcommissie een besluit genomen heeft over de situatie. Bij het niet voorleggen aan de wedstrijd commissie wordt de speler gediskwalificeerd.

Tips geven aan je mede spelers is niet toegestaan. Na de wedstrijd is er genoeg tijd om de holes, slagen en swing van elkaar te bespreken en tips te geven.

Golfclub GC De Koggen speelt volgens de golfregels van de R&A.

Bij onduidelijkheden altijd voorleggen aan de wedstrijdleiding voordat je je kaart invoert in het systeem.

Na de prijsuitreiking aan Ans, Piet, Jelle en Tom bleef het nog lang gezellig in het clubhuis met mooie discussies over de regels.

Uw wedstrijdleider van vandaag: George van der Velden

width= width=