Het doel van golf is niet alleen om te winnen, maar om als een heer te spelen en te winnen (vrij vertaald naar een quote van Phil Mickelson). Het zou prettig zijn als iedereen dit in zijn oren knoopt en er ook naar handelt. Spelen als een heer betekent volgens mij bijvoorbeeld dat je niemand tot last bent als een persoon een slag wil maken. Vandaag ging ik net op hole 1 afslaan toen de telefoon van iemand van de flight achter mij afging. Op zich is dat al irritant, maar het wordt nog irritanter als die persoon de telefoon opneemt, de luidspreker aanzet en luid gaat staan praten met de beller. Ik kan mij voorstellen dat je vergeten bent de meldingen op je telefoon uit te zetten, maar als je dan gebeld wordt kun je ‘m toch afbreken (je hoeft ‘m niet op te nemen). Op hole 9 wilde ik net mijn tweede bal slaan toen er opeens een balletje naast mij neerplofte. De kans dat een speler geraakt wordt is natuurlijk heel klein en misschien horen de spelers van de herenmiddag je toch niet, maar altijd zou je zo hard mogelijk FOOORRE moeten roepen. Later jezelf verontschuldigen met de welbekende “ik sla anders nooit zo ver” is natuurlijk ook een vreselijke dooddoener, hou gewoon afstand en wacht tot iedereen ver genoeg verwijderd is. En wacht gewoon een keer wat langer, dan hoef je daarna niet bij elke volgende slag opnieuw te wachten. Kortom, gedraag je als een heer op de herenmiddag, de naam zegt het eigenlijk al!
Vorige week schreef ik dat Makelaardij Sneek gestopt was met de sponsoring van de birdies, maar dat bleek toch wat voorbarig te zijn. Ik weet niet hoeveel birdies er tijdens de 9 holes wedstrijd geslagen werden, maar tijdens de 18 holes wedstrijd waren het er maar liefst vier (Fake de J, Piet den D, Ruud B en Jan K.) Alle genoemde heren ontvingen toch nog zo’n mooi vogeltje (binnenkort een collectors item, wanneer zullen we de eerste op Marktplaats zien verschijnen?). Je zou denken dat de winnaar ook wel een birdie zou hebben geslagen, maar dat had Hein D. blijkbaar helemaal niet nodig. Met een prachtige 39 punten pakte Hein de eerste plaats, pal voor Fake de J. die met ook 39 punten tweede werd. De derde prijs ging tenslotte naar Fons D. die met 38 stableford punten de baan afstapte.
Een fles gewijd bier viel er vandaag niet te winnen. De wedstrijdleiding had nog geen oplossing gevonden voor het winnen van een bijzondere verrichting bij een combinatie van een 9 holes en een 18 holes wedstrijd. Twee verschillende bordjes leek mij de meest simpele oplossing, maar daar gingen de heren niet in mee. Benieuwd hoe zij het de volgende keer dan wel oplossen.

Guus