Ik denk dat de meesten voor de wedstrijd even op de buienradar kijken om te kijken om we het droog houden. Tot voor kort was het ook een handig hulpmiddel bij het reserveren van een starttijd (met een beetje geluk kun je net tussen de buien door een rondje lopen), maar tegenwoordig is het zo druk op de baan dat je eigenlijk geen keuze meer hebt. Mooi voor de baan, maar wat minder voor ons spelers.
Eerlijk gezegd kreeg mijn vertrouwen in weeronline vanmorgen een danige knauw toen ik naast de voorspelling van vandaag een plaatje zag staan met daarin het weer voor verschillende activiteiten. Voor golf stond het plaatje op groen en dat deed mij goed maar toen ik ook zag dat er voor een bezoek aan een terras of het houden van een barbecue nog oranje werd gegeven begon ik flink te twijfelen aan de juistheid van de voorspellingen.
Bij mijn aankomt op de golfbaan miezerde het een beetje en dat hadden ze niet voorspeld. Zie je wel, ze kunnen er geen snars van! Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ze het wel goed hadden, de rest van de middag bleef het gewoon droog.
De in het algemeen wat lage scores van vandaag kunnen dus niet aan het weer gelegen hebben. Natuurlijk heb je altijd uitzonderingen op de regel en vandaag was Sam S. (ja, die makelaar uit Heerhugowaard) een van die buitenbeentjes. Met een geweldige score van liefst 19 stableford punten pakte hij de eerste plaats. Sam werd op de hielen gezeten door een andere clubsponsor, Dirk L. met 18 punten. Even leek het er op dat alle prijzen naar de sponsoren zouden gaan maar clubicoon Jan van S. wist daar met 17 punten nog een stokje voor te steken.
Bijzondere verrichtingen werden vandaag niet geslagen maar eigenlijk is het halen van buffer natuurlijk al een prestatie op zich.

Guus