Een van de meest begeerde prijzen is de maandbeker en de bijbehorende parkeerplaats. Na mijn winst van vorige week van de Spierdijk cup en de afzeggingen van een aantal gerenommeerde golfers moest het vandaag eindelijk gebeuren. Gewoon rustig blijven, net als vorige week op elke hole wat puntjes pakken en kat in het bakkie!
Nou, dan weet je het wel, het werd helemaal niets (na vijf holes vier strepen en twee punten). Flightgenoten Piet en Joyce probeerden mij nog wat moed in te praten, maar het was aan een paar voetballertjes te danken dat mijn humeur wat verbeterde. Er was vandaag een jeugdtoernooi bij Sint George en tussen de wedstrijden door waren een paar jongens aan het zoeken geslagen. Op hole vijf had ik een flinke afzwaaier (meest linkse bunker) en kwam in de buurt van een de jongens. “Meneer, wat kost een golfbal” vroeg een van hen. Omdat ik er vanuit ging dat hij tweedehands ballen bedoelde antwoordde ik met ongeveer een euro. “Wat, dan hebben we al drie euro verdiend“. Oh, wat was hij blij. Ik weet niet of het door dit incident kwam, maar daarna speelde ik tenminste weer op mijn normale niveau zodat ik toch nog op 29 stableford punten uitkwam.
Veel te kort voor de winst die Frank Braas met 36 stableford punten binnen wist te halen. Heel knap, vorig jaar algemeen winnaar geworden en daarom de hele winter zijn vaste parkeerplek en nu ook al weer twee keer gewonnen. Het was dat Frank in april geen tijd had, anders had hij die ook vast gewonnen.
Tweede werd Cees Siekerman (35 punten waarvan 21 op de tweede negen) ex-aequo met Herman van der Wal (iets mindere negen). Herman wist mij nog te vertellen dat hij afgelopen donderdag bij de herenmiddag de sirene niet had gehoord en dat terwijl Kees Feld, wonende in de bananenbocht ‘m wel had gehoord, opmerkelijk.
De winnaar van de tweary was al vertrokken maar de neary kon gelukkig wel uitgereikt worden (ook naar Frank). Tenslotte sloeg Piet den Dulk nog een prachtige birdie op hole 6 (mooi chippie van buiten de green, nee geen Siekermannetje).
Het grootste nieuws van de dag is natuurlijk dat het weer aan is tussen Joyce en Jan. Nadat Jan zijn excuses had aangeboden volgde er een wat ongemakkelijke omhelzing, maar het komt weer helemaal goed (jippie).

Guus