Het aantal fanatieke voetbalsupporters schijnt bij de wintercompetitie nogal mee te vallen. Natuurlijk ging een groot deel van de deelnemers direct na de prijsuitreiking op huis aan, maar een derde van de deelnemers bleef rustig zitten. Misschien dat het barpersoneel dat liever anders gezien had, maar ze konden de wedstrijd nog wel met een schuin oog via de televisie volgen. Als het goed is hebben we komende zaterdagen geen last meer van het voetbal, over twee weken is wel de wedstrijd om de derde/vierde plaats op zaterdag, maar daar gaan wij natuurlijk niet voor. De finale is op zondag de 18e en op die dag is er dan ook geen clubwedstrijd gepland.
Ik weet niet of bepaalde spelers zo vlak voor de wedstrijd tegen de V.S. last hadden van wat extra spanning, maar daar had het wel wat schijn van. Zo vond ik het opvallend dat de bijzondere verrichtingen vandaan eigenlijk helemaal niet zo bijzonder waren. Er was een tweary op zowel hole 2 als hole 5, maar je schaamde je er bijna voor dat je met zo’n afstand tot de hole toch een balletje kreeg uitgereikt. Op hole 2 ging dat balletje naar George Vlaar en op hole 5 naar ondergetekende, maar allebei slaagden we er niet eens in om met een par die hole af te stappen.
Ik denk trouwens dat George Vlaar nog even terug moet naar het clubhuis om zijn vergeten hoed op te halen. Als supporter van het Australische team heeft George zo’n cowboyhoed van echt kangoeroeleer aangeschaft en die moet vanavond voor de buis natuurlijk wel op. Ik heb het nu wel over een cowboyhoed, maar Australië is natuurlijk veel meer een schapenland, zou het dan ook niet meer een sheepboyhoed of gewoon een herdershoedje zijn?
George verdiende naast zijn balletje voor de tweary op hole 2 ook nog een balletje voor de derde plaats in de dagrangschikking (16 stableford punten). Twee balletjes gingen er vandaag naar Jim de Boer, die een dramatische start toch knap wist om te zetten tot een score van 17 stableford punten. Winnaar van de dag werd weer eens Joost Vertelman. Joost is al maanden in bloedvorm en vandaag sloeg hij ook weer 20 punten bij elkaar.
Dat je niet persé hoef te winnen om blij te zijn met je spel liet Co Scholten zien. Co scoorde vandaag 12 punten en dat was al het dubbele van de vorige keer. Als dat zo doorgaat pakt hij de volgende keer geheid de eerste prijs. Co had trouwens een geheel eigen manier om zijn bal op de green te markeren. De meeste van ons hebben een speciale marker met een of andere opdruk maar Co doet het gewoon met een muntje uit zijn portemonnee. De meesten van ons hebben de marker los in de broekzak, maar Co haalt ‘m elke keer uit zijn portemonnee en stopt het na elke hole daarin ook weer terug.