Elk jaar bedanken wij de vrijwililgers van de club voor hun inzet en toewijding met een speciale vrijwilligersdag. Gisteren werd deze gehouden op golfbaan Spierdijk. De bedoeling was dat we na ontvangst met koffie en gebak zouden beginnen met een rondje golf, maar door de beroerde weersomstandigheden ging dat de ijskast in. Als alternatief mochten we ons in groepjes van de flightindeling buigen over een 30-tal vragen waarbij steeds een plaatsnaam ingevuld moest worden aan het einde van een zin. Bijvoorbeeld: “de kerk in de woonplaats van Sylvester heeft geen scherpe spits maar een ………“. De groep met de beste aardrijkskundige kennis was die van Frank Braas en de beide Georgen (Vlaar en van de Velden). Ik weet niet of bij die heren de stamprijtjes van vroeger nog in het hoofd zaten, vreemd genoeg is het rijtje van de veenkoloniën in Groningen mij het beste bij gebleven (Hoogezand, Sappemeer, Veendam, Wildervank, Winschoten, Oude Pekela, Nieuwe Pekela, en Stadskanaal). Jammer genoeg kwam geen van deze plaatsen terug in de puzzel. Frank en de beide Georgen hadden maar liefst 23 van de 30 vragen goed beantwoord, erg knap.
Na al dat gepuzzel gingen we wat vroeger aan tafel dan gepland omdat er vanaf 21 uur code oranje (ijzel) voorspeld werd. Het team van Carolien draaide er gelukkig zijn hand niet voor om al dat lekkers wat eerder uit te serveren en zo konden we genieten van een heerlijk soepje, zalm of biefstuk met gebakken aardappeltjes of patat en witlof met ham, sperzieboontjes met spek, een salade Carolien en overheerlijke stoofpeertjes. Ik denk dat Mirjam Kramer de hele nacht heeft ligt dromen van het schaaltje witlof met ham, ze vond het zo lekker. Mirjam had sowieso een goede dag want net voor aanvang van de maaltijd kreeg zij te horen dat Jan Schrekker de nieuwe Liesbeth wordt, zij gaan nu samen de koppel matchplaycompetitie organiseren. Als toetje was er de keuze uit ijs, ijs, ijs en ijs, soesjes, slagroom, kersen en fruit. Natuurlijk heel moeilijk een keuze te maken uit al dat lekkers, maar sommige deden dat dan ook niet, die namen gewoon van alles wat. Daarna nog wat lekkers bij de koffie en iedereen stond bijna op ontploffen (ja, te weinig eten zal er bij Carolien niet zijn). Daarna snel op huis aan om voor de narigheid thuis te zijn.
Al met al was het weer een prachtige dag en mijn dank gaat dan ook uit naar Ria Bresser en Ans Groot voor de prima organisatie.