Ik heb het even opgezocht, wat betekent nu code oranje.
“Er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast”
En wat doe je met zo’n waarschuwing? Nou, niks, als het aan de Koggen ligt. Stiekem had ik gehoopt dat de wedstrijdleiding de wedstrijd van vandaag zou annuleren, maar toen ik in de loop van de ochtend maar geen mailtje ontving ben ik toch maar naar de golfbaan gegaan.
Bij het aanmelden bleek de baan wintergreens te hebben wat niet leuk is, maar volgens mij vooral in het voordeel werkt van de golfers met een wat mindere handicap ( zij hebben vooral profijt van de mindere lengte). Deze stelling leek aardig uit te komen met 19 stableford punten voor Joyce en ondergetekende, ware het niet dat Jos zich niet wil houden aan de natuurwetten. Zijn aantal van 22  punten was meer dan voldoende om de stelling te verwerpen (ja, ik ken mijn statistieken). Overigens miste Jos een putje van vier meter voor zijn eerste eagle (hole 4).
Het is dat er geen sportiviteits-prijs werd uitgereikt, anders was deze zeker naar Marcel gegaan. Hij was zo aardig om zijn karretje dusdanig in de baan van een schot van Frank te plaatsen dat deze niet het water in ging maar netjes op de fairway bleef liggen. Diezelfde Marcel sloeg op hole drie een bal van het ijs en speelde bijna de hele wedstrijd met blote handen. Wat een kerel!
De nazit was erg gezellig met tal van wetenswaardigheden: Charlie B. heeft neukend het nieuwe jaar ingezet, Horst heeft nog steeds te veel zwart geld, Joyce rookte vroeger Belinda, Frank pikte geld om Javaanse jongens te kopen, etc