Gisteren tijdens de prijsuitreiking keek wedstrijdleider Ton Hertog wel heel dwingend mijn kant op, of ik niet even een stukje wilde schrijven over de in zijn ogen grootse prestatie van George Vlaar. George had namelijk zijn balletje op hole 9 wel heel dicht naast het touwtje weten te plaatsen, praktisch er op. Waarom Ton daar zo lyrisch over doet snap ik eerlijk gezegd niet, waarschijnlijk ging George met zijn tweede slag voor de vlag en dat lukte hem dus blijkbaar niet. Zo’n prijs voor een “tweary the rope” is dan een mooi goedmakertje, maar liever had George waarschijnlijk naast de vlag gelegen. Nog mooier was het geweest als hij de longest drive had geslagen want voor ons mannen is dat eigenlijk de enige prijs die écht telt. Nu ging Siem Laan er met die eer vandoor en en passant pakte hij ook nog even de eerste prijs (37 punten). De tweede en derde plaats ging naar de wedstrijdleiding zelf, Cees scoorde 34 punten en Ton 33.
De prijs voor de tweary op hole 1 hoefde niet uitgedeeld te worden omdat de laatste flight vergeten was de marker mee te nemen. Op zich was dat ook niet nodig omdat Tom Bleijendaal er als enige in slaagde zijn tweede bal op de green te krijgen. Omdat Tom al vertrokken was werden zijn gewonnen balletjes aan Jaap Voorneveld gegeven, als goedmakertje voor al die ballen die hij was kwijtgeraakt.
Ik weet niet of het afgesproken werk is, maar eerdere winnaars van de kleinere consumptiebonnen (die van €2,50 en €5,00) hadden die slim genoeg nog niet ingewisseld waardoor alleen bonnen van €10,00 beschikbaar waren voor de prijzen (groot gejuich). Ik was even bang dat de wedstrijdleiding zou overstappen op een van de prijzen van de Action (twee bifi worstjes of een potje pruimen op sap), maar gelukkig waren ze zo verstandig om daar niet aan te beginnen.
Verder was er natuurlijk nog de negen holes wedstrijd. Eerste werd daar Nico Koopman (20 punten) , tweede en derde Jaap Bruijn en Bob Gerritsen (beiden 19 punten)

Guus