Verzuurt niet. Tenminste, dat hoop ik dan maar. Flightgenoot Mike D. vertelde mij na afloop van zijn succesvolle ronde (21 stableford punten) dat hij een vaatje whiskey van 220 liter op de kop had getikt. Ik dacht dat het bedoeld was om de eventuele bittere smaak van het niet plaatsen van Wales voor het WK in Qatar weg te spoelen (vanavond speelt Wales tegen Oostenrijk), maar Mike ziet het zelf meer als een beleggingsobject. Met zijn kennersoog had hij laatst zijn blik laten vallen op een flesje whiskey van €100 dat een maand later al €900 waard was, wat zou hij dan wel niet kunnen verdienen op een vat van 220 liter?. Op mijn vraag hoe hij dan weet welke whiskey hij moet kopen vertelde hij mij dat hij zijn expertise vooral opdoet door op vakantie altijd de tax free winkels op de luchthavens te bezoeken en daar een praatje te maken met de eigenaren van de drankenhandels (daar blijkt dat een flesje whiskey van €2500 gemakkelijk te verkopen valt aan vooral Chinese klanten).
Bob, mijn andere flightgenoot doet zijn kennis onder andere op door het bezoeken van lezingen. Zo moest hij vandaag na de wedstrijd snel naar huis om zich te verkleden, zijn vrouw op te halen en te vertrekken naar Amsterdam. Daar wordt hij onder het genot van een drankje en een hapje aan de filosofietafel bijgepraat door prof. dr. Andreas Kinneging (hoogleraar rechtsfilosofie aan de Universiteit van Leiden) over het goed en kwaad door de eeuwen heen (“De Onzichtbare Maat: over goed en kwaad” ). Het is trouwens bijzonder leuk om met Bob in een flight te zitten. Ik weet niet of jullie het weten, maar Bob is ooit in de jaren 90 begonnen met golfen, maar heeft dat voor jaren aan de kant gezet omdat hij het veel te druk had met zijn zeilboot. Bob moet duidelijk nog een beetje afkicken van zijn zeilavonturen want als je hem vraag hoe ver het nog naar de hole is heeft hij het bijvoorbeeld over 80 voet en als je hem vraagt of hij je bal gezien heeft, zegt hij rustig “ja hoor, over stuurboord”.
Ik schreef al dat onze eigen Mighty Mike vandaag maar liefst 21 stableford punten bij elkaar sloeg. Daarmee werd hij slechts derde want er waren twee spelers (Fred de G. en Cees S.) met 22 stableford punten. Als ik jullie vertel dat een van die twee in de organisatie van de herenmiddag zit, weten jullie wel wie van de twee er met de hoofdprijs (drie balletjes) van door ging. 😉
Ondanks de zeer goede dagscores (zo werd Johan V. met 18 stableford punten slechts 11e) werd er maar één birdie geslagen. Deze ging niet geheel onverwacht naar de winnaar van het birdieklassement van de wintercompetitie, Jos van de W.

Guus