Afgelopen dinsdag meegedaan aan de uitwisseling met Westwoud maar vandaag gelukkig weer op Spierdijk kunnen spelen. Wat een genot in vergelijking met Westwoud. Niet dat Westwoud geen mooie baan is, maar ik werd afgelopen dinsdag bijna gek van de greenkeepers. Op elke hole leken ze wel bezig, was het niet met maaien dan wel met opvegen of wegblazen van het gras (nog nergens anders gezien). Dat er gewerkt moest worden was wel duidelijk, overal te lang gras en bovendien lag het afgemaaide gras nog gewoon op de baan (bij elke oefenswing plakte het gras aan je club). De greenkeepers, of zullen we ze maar terreinknechten noemen, waren niet van plan veel rekening met de spelers te houden. Aan de kant gaan was er nauwelijks bij; zo reden ze zelfs een keer over een bal van een van mijn medespelers en bliezen ze de bal van Fons Dekker (de man in vorm) vrolijk naar de kant! En dan nog die herrie, nogal logisch dat we heel slecht speelden en verloren. Een van mijn medespelers en lid van Westwoud vond het ook niet kunnen en adviseerde mij een klacht naar de baan te sturen, maar dat gaat mij toch een beetje te ver.
Vandaag was gelukkig alles anders, de baan in prima conditie en geen greenkeper (ja, wij hebben greenkeepers) te bekennen. Fons was duidelijk in zijn element en wist zijn slechte score van afgelopen dinsdag helemaal goed te maken (21 stableford punten en een eerste plaats). Tweede werd Theun Dil (20 punten) en de derde plaats ging naar Willem Stoop (19 punten). Overigens werd er vandaag zeer behoorlijk gescoord, de helft van de deelnemers had een score van 15 of hoger.
Birdies vielen er niet maar sponsoren Strak in het pak en Jos Leijen moesten wel met een paar balletjes over de brug komen. De tweary op hole 2 ging naar Kees van Kampen, de neary the rope op hole 9 naar Jacq de Jong en de longest drive werd weer eens gepakt door Tom Bleijendaal (of hij daar zijn Canadese slag voor gebruikte is niet helemaal duidelijk).

De volledige uitslag is natuurlijk weer te vinden op OGS.

Met nog vijf wedstrijden te gaan is het misschien ook aardig om de tussenstand weer eens te bekijken. Tom Bleijendaal gaat nog ruimschoots aan kop, maar we geven ons natuurlijk niet gewonnen.

Tussenstand donderdagmiddag

Ook deze stand is natuurlijk te vinden op OGS