Voor de zekerheid had ik mij een staatslot aangeschaft. Ook met de postcodeloterij en de lotto speelde ik mee. U voelt het al, helemaal niets. Gouden bergen waren mij beloofd, stiekem had ik al gekeken waar mijn tweede huisje zou staan. Wat een desillusie. De loterijen die miljoenen mensen lokken en in de waan brengen dat het zou kunnen lukken. Het zou verboden moeten worden. Al die mensen beginnen met het gevoel aan een nieuw jaar dat ze een verliezer zijn, het had zoveel mooier kunnen zijn. In deze toch al donkere dagen is het niet echt de prikkel die het gevoel geeft dat het een top jaar gaat worden. Ja sommigen, waarvan ik er overigens niet één ken, zullen wel geboft hebben.

Hoe is het toch mogelijk dat wij massaal mee doen aan deze uitbuiting. Hoe minder er mee doen, hoe meer kans. Om nu te zeggen “doe niet mee” zou weer onrechtdoen aan deze kansberekening.

Zo zit het leven in elkaar. We zijn domme mensen. Zo denk ik steeds op 2 en 5 dat ik met één slag op de green een goede kans op een par heb, maar ik sla hem zelden in één keer erop. Toch probeer ik dit steeds weer terwijl ik met twee ijzerslagen er in ieder geval op lig en dus ook kans heb op een par.

Waarom handelen tegen beter weten in. Ieder rondje overkomt mij dit toch wel 7 keer, en dit al jaren lang. Een lichte vorm van hersenbeschadiging zou mijn gedrag wellicht kunnen verklaren, maar dit is niet vastgesteld. Een aangeboren vorm van overmoed  zou de oorzaak kunnen zijn, deze doet zich in rest van mijn leven echter niet voor. Eigenlijk zou ik gewoon tevreden moeten zijn met wat ik doe, kan en heb. Dit lijkt mij wel een goed voornemen voor dit jaar. Zo ging ik de baan in voor mijn eerste ronde van het jaar. In mijn hoofd zat het goed. Eerlijk gezegd zat het weer niet mee, wat vochtig en een flink windje, daarnaast gaf de baan mij niet veel mee. Ondanks dit viel het wel mee, had beter gekund maar ook een stuk minder. Het clubhuis maakte veel goed.

Zoiets moet het worden, gelaten met passende ambities. Plezier moet ik daarin vinden. Plezier “moeten” hebben is echter ook weer lastig, plezier heb je of niet, ditzelfde geldt ook voor geluk, vrees ik. Zal ik dan toch maar een kansje wagen dit jaar, volgens mij sla ik hem er vast in één keer op en naar ik hoop, u ook!

Backspin