width=Met een prachtige dag in het vooruitzicht zijn er vanmorgen 8 flights de baan in gegaan voor de titel van Strokeplay Kampioen 2011. Nadat ze waren weggestart door de wedstrijdleiding ging de strijd los.  Uitholen vandaag .

Na binnenkomst van de flights werd door de wedstrijdleiding gemeld dat bij een gelijke score er een play-off gespeeld diende te worden.  Met nog drie flights in de baan waren er drie leider s in het clubhuis.  Een enkele leider, Nico  was al bezig aan een lekkere koude alcoholische versnapering.  Je kon merken dat deze situatie toch wel wat teweeg bracht bij de leiders in het clubhuis.  Zal ik wel naar de drivingrange of de putting green. Neem ik nog wel een biertje of niet.  De andere leiders in het clubhuis waren Hellen en Bert. Bert was door andere verplichtingen al weg.

Nadat alle deelnemers binnen waren gekomen was het wachten op de  invoer van de scores.  Er bleken geen betere scores te zijn.  Netto score van 73 was de winnende score. Bert werd gebeld maar kon niet meer aanwezig zijn.  Hellen en Nico haalden hun tassen weer tevoorschijn.  Er moest een sudden death play-off gespeeld worden op hole 1,2 en 18. Met de handicaps betrof het op elke hole een verschil van 1 slag.  Nico sloeg een mooie drive op hole 1 en Hellen’s slag deed daar niet zo veel voor onder.  Hellen sloeg haar tweede slag rechts voor de green en Nico deed een mooie slag. Nog onduidelijk was of de bal op de green lag. De green naderend bleek zijn bal wel op de green te liggen.

Hellen maakte een mooie chip die belande ter hoogte van de vlag maar aan de linkerkant net in de fringe.  Stand Nico 2, Hellen 3.  De volgende slag was voor Hellen en die belandde circa 4 meter achter de vlag.  Nico kon met zijn volgende slag de wedstrijd beslissen.  Het leek er bijna op. De bal raakte de cup maar viel niet.  Met slag vier  haalde Nico zijn Par.  Hellen kon met haar stroke de play-off verlengen.  Het scheelde niet veel maar de bal ging er langs.  De winnaar was bekend: Nico.

Terug op het terras werden de prijzen verder verdeeld.

Neary: Rini

Longest drive heren Marc ( voor deze wedstrijd speciaal overgekomen om de “sfeer van Spierdijk toch weer eens te proeven en om ons uit te nodigen op zijn nieuwe baan in Zuid Holland´` . Marc we zien de uitnodiging voor de uitwisseling tegemoet )

Longest drive dames Barbara

Twee birdies ( sponsor Remax makelaar Sam Sneek) werden uitgereikt aan Kw ( op hole 11) en Horst Poulter ( op hole 13).

Daarna volgde de uitreiking.

Derde prijs Erik Bark met netto 74 slagen ( derde plaats voor Bert Roelofsen met netto 73 slagen)

Tweede prijs Helen Bakker met netto 73 slagen

Eerste prijs( Strokeplay Kampioen 2011) Nico Blaauw met netto 73 slagen na play-off

 width=

De prijswinnaar Nico nam het woord en gaf aan dat er tijdens de ronde al gespeculeerd werd over de speech die Hellen zou moeten geven. Ook  bedankte hij zijn medespelers Hellen en Co voor de prettige wedstrijd en gaf een compliment aan Kw voor de kwaliteit van de baan en aan de wedstrijdleiders voor de organisatie.

Na de officiële foto sessie van de prijswinnaars werd door Nico de gewonnen Prosecco geopend en uitgeschonken.

Een prachtige spannende ontknoping tot het einde toe.  Met een afsluitend diner bleven sommige deelnemers nog lang in het clubhuis hangen.

Wij willen alle spelers die meegedaan hebben aan de Spierdijk Cup 1,2 en 3 en aan de finale bedanken voor de strijd die geleverd is.  Voor de Strokeplay Kampioenschap tot volgende jaar

Uw wedstrijdleiders  Mart en George