bloed, bonhomme, cretin, debiel, domkop, domoor, druiloor, dwaas, dwaze, ei, ezel, idioot, imbeciel, klungel, kluns, knoeier, kruk, lijs, loser, mislukkeling, nul, oen, onnozelaar, peer, prutser, schaap, schapenkop, schlemiel, sloeber, stakker, stomkop, stommeling, stommerd, stommerik, stumperd, stuntel, sufferd, sukkelaar, sul, treuzelaar, uilskuiken, ziel, zot, zwakzinnige

Ik heb even een aantal synoniemen voor het woord sukkel opgezocht en het zijn er nogal wat. Keuze genoeg zou je denken, maar niet voor Piet Schilder; als Piet een slechte bal slaat noemt hij zichzelf een koekop. Ik had er nog nooit van gehoord maar als een schapenkop een sukkel is, waarom dan koekop ook niet zal Piet wel denken. Ik weet niet hoe vaak Piet zichzelf vandaag een koekop heeft genoemd maar met een score van slechts acht stableford punten zal dat woord wel met regelmaat zijn gevallen. Ik was even bang dat ik vandaag met mijn negen punten de slechtste van het stel zou zijn, maar gelukkig was Piet de redder in nood.
Met negen punten voor ondergetekende zou je denken dat er vandaag wel slecht gescoord zou zijn, maar nee hoor, dat was zeker niet het geval. Zo hadden Bob Gerritsen, Jan Grooteman en Gerard Broersen met ieder 19 stableford punten niet eens een prijs. Negentien punten was wel genoeg voor een derde prijs voor Piet den Dulk. Verder werd Hein Dekker met 20 punten tweede en Cees Duijn met ook 20 punten eerste. De heren konden voor hun prijs kiezen tussen blond en donker en opmerkelijk genoeg was bij elke man een blondje de favoriet. Dit gaf Cees Siekerman de aanleiding om de heren te wijzen op een voetbalwedstrijd van aanstaande zaterdag. Dan schijnt Zweden te moeten spelen en in dat team spelen alleen maar mooie blonde dames, jammer genoeg wel allemaal van de verkeerde kant. Ik vraag mij af hoe Cees aan die wijsheid komt maar ik vind het wel lovenswaardig dat de voetballende dames in tegenstelling tot de voetballende heren blijkbaar wel voor hun geaardheid durven uit te komen.
Met zulke goede scores zou je veel birdies verwachten, maar vreemd genoeg viel er maar één. Cees Duijn pakte die op hole 5 en dat leverde hem gelijk 5 punten op (vorige week ook al).
Verder ging Ton Hertog er met de longest drive vandoor (waar is de tijd gebleven dat de organisatie buiten mededinging meedeed) en pakte Piet den Dulk de tweary op hole 4.

Guus