Premier Rutte had zijn toespraak nog niet beëindigd, waarin o.a. de golfbanen werden vrijgegeven  of een grote schare golfers had hun eerste reserveringen geboekt.
Maandag 11 mei 2020 een soort heropening van het golfcomplex Spierdijk. Het voelde een beetje als een Bevrijdingsdag na een verplichte drooglegging. Een stevige bries zorgde ervoor, dat we met wapperende manen (Ed de Kapper mocht ook lange tijd zijn schaar niet gebruiken) de baan in konden.
De dames achter de receptie stonden ons al op te wachten met hun gebruikelijke glimlach, blij om ons weer te mogen verwelkomen. Goed opletten op o.a. de inmiddels bekende 1,5 meter afstand, hygiëne, een looproute en andere voorschriften.
Koffie en andere drankjes kunnen nu alleen nog verkocht worden om buiten of onderweg genuttigd te worden. Hopelijk op korte termijn weer in het restaurant zelf na een ronde of een wedstrijdje.
Nog wat onwennig om elkaar niet te mogen begroeten met een hand of een knuffel.
Eerst even een paar balletjes slaan op de driving range met een zekere angst: “Kan ik het nog wel na een paar maanden droog gestaan te hebben?”
De baan ligt er fantastisch bij, de greenkeepers hebben hun best gedaan.
Fairways en rough gemaaid, bunkers met ‘echt’ zand!
Als jonge veulens de wei weer in; wat een zaligheid, wat hebben we dát, maar ook jullie, gemist.
Hopelijk krijgt men de Corona onder controle en zet men de versoepeling door en kunnen we spoedig in polo en korte broek genieten van onze hobby en onze sociale contacten.
De resultaten na een eerste rondje waren overigens bemoedigend.

Cees Hoek