winnaars bunkerenVandaag werd door wedstrijdleiders Ariën (Pepsi voor intimi) en Peter een nieuwe spelvorm geïntroduceerd: Bunkeren. Nou, dan verwacht je natuurlijk Peter Borst bovenaan de startlijst, maar nee die liet het lelijk afweten (waarschijnlijk staat hij met zijn camper ergens in Verweggistan). Het beste profiteerde Leo Spieker van de afwezigheid van de meester, hij werd eerste met maar liefst 35 punten, net voor Sam Sneek (34) en Jan Grooteman (29).
Voor de dames en heren waren aparte prijzen geregeld en zo ging de eerste prijs bij de dames naar Hannie Scholtes, net voor Ria Bresser en Marion Vlaar.
Opvallend was het verschil in spelbeleving tussen de dames en de heren. De dames probeerden er in het algemeen zoveel mogelijk een normale wedstrijd van te maken (extra punten door bunkers, siekermannetjes en enkele putts werden als bonus gezien). De mannen daarentegen waren veel meer bezig zoveel mogelijk punten binnen te halen. Zo was flightgenoot Sam Sneek totaal niet bezig met uitholen. Nee, Sam had de spelregels nauwlettend bestudeerd en ging alleen voor de bunkers (daarmee waren de punten te verdienen). Tijdens de negen holes wist Sam tot grote frustratie van ondergetekende liefst 16 keer als eerste in een bunker te komen (heel knap zoals hij van de ene bunker zijn bal gelijk in de volgende bunker weet te slaan) en heeft hij maar één keer uitgeholed. Ik had niet verwacht dat iemand zijn score zou kunnen verbeteren, maar heb daarbij dus Leo duidelijk onderschat. Leo pakte het net wat anders aan dan Sam.
In zijn eigen woorden:
Vandaag meegedaan aan de Koningswedstijd, vooraf enige twijfel, bunkers schenen een grote rol te spelen. Toch maar ingeschreven. Leuke flight met Simone en George.
Op hole 2 gelijk op de green, halve meter er voorbij. Put was slecht en 3e voor par te veraf. Gelijk terug naar de bunkers en beide meegenomen, 4 punten. Op hole 5 echt op de green en met 1 put in de hole, Birdie. Gelijk 6 punten, 1 slag extra vanwege direct in hole. Hole 6 sloeg in per abuis in de 1e kleine bunker, slecht eruit. 4e slag ook minder, dan maar in de bunker. Vanuit de bunker zou ik nog kunnen scoren, maar sloeg zo hard dat ik weer in de rechter bunker sloeg, toch weer 6 punten. Hole 9 gelijk in de 1e bunker, ook slecht eruit, dan maar in de 2e bunker, jullie begrijpen het al heb de laatste 2 bunkers links naast de green ook maar even meegenomen, 8 punten. Op deze wijze heb ik 25 extra punten gehaald, naast de “echte” 10 stableford punten, dus totaal 35 punten.
Jammer is dat ik geen vogeltje kreeg, eindelijk sla ik eens een Birdie en telt hij niet mee voor de wedstrijd.
Heb begrepen dat niet iedereen de spelregels goed heeft doorgenomen/geïnterpreteerd, jammer. Er was zelfs een zeer goede golfer, schijnt birdies te sponseren, die zich alleen op de bunkers had gericht, niet gelukt.
Leuke middag geweest een apart idee van de organisators, bedankt.

Eerlijk gezegd was ik blij dat Francisca, mijn andere flightgenoot van rood speelde en niet van geel zoals Sam en ik. Het was af en toe wel lastig dat zij als eerste moest afslaan maar dat nam ik graag voor lief. Ik was veel te bang dat, als Francisca ook van geel zou afslaan, ze verder zou slaan dan ik (daar kun je als man natuurlijk niet tegen). God, wat kan zij ver slaan!
Opmerkelijk was verder dat de poedelprijs niet werd uitgereikt aan de speler met de minste punten (Jos van der Werf ). Nee, die moest blijkbaar koste wat kost in Spierdijk blijven en zo ging ook die door sponsor Golf Only beschikbare prijs naar Thierry Dol. Thierry had al een prima bestemming voor het gewonnen handdoekje. “Daar gaat een nieuw cadeaupapiertje omheen en dan is het een mooi kadootje voor Peter Buis die binnenkort jarig is“.

Guus