Afgelopen donderdag speelden wij onze laatste, uitgestelde, wedstrijd op de Amsterdamse Golf Club.

Pff wat was het een spannende strijd deze laatste dag. We lagen allemaal zo dicht bij elkaar. Het kon alle kanten op gaan. De verwachting was dat het vandaag zou gaan tussen De Amsterdamse en De Koggen. Maar …………waar twee vechten om een been, loopt een derde er mee heen.

Bij aanvang van deze laatste wedstijd stonden we op de 1e plaats.
Aan het weer lag het niet, zonnig met wel een flink briesje en boven ons in de lucht was het erg druk. De polderbaan was nl open en de vliegtuigen vlogen twee aan twee over ons heen.
Kavel II Beemster was onze tegenstander. De single partijen waren spannend. We waren aan elkaar gewaagd, 1 partij gewonnen en de rest lag dicht bij elkaar vaak was de laatste hole beslissend maar Kavel II was sterker en het werd 5/1.
Na een lekker hartig hapje op de turn gingen we door met de greensomes.
Ook nu waren we weer aan elkaar gewaagd beiden hadden 3 matchpunten, de Kavel heeft met 1 hole meer gewonnen. Eindstand van de dag werd 17/5 voor Kavel II Beemster.
Wat zou dat in de definitieve stand gaan betekenen?

Op het terras met een hapje en een drankje werden er plannen gemaakt voor een reünie maar dan wel ergens tussen Den Helder en Wilnis, en het liefst op een redelijk onbekende baan. De keuze is gevallen op de Zaanse golfbaan. Daar gaan we in augustus met de complete poule van 40 dames spelen. Dit initiatief verteld iets over de sfeer die we hadden in de afgelopen weken.
Voor het diner maakte Anneke, de captain van de Amsterdamse, de uitslag bekend. Heel verrassend en totaal onverwacht was Nieuwendiep de winnaar, klasse hoor, de dames hebben de eind spurt goed ingezet. Wij van GC de Koggen zijn nu op de 3e plaats geëindigd.
Als team zijn we daar heel tevreden mee.

Wij willen Golfbaan Spierdijk, de Brasserie, het bestuur van GC de Koggen en Nighel Brinkman bedanken voor de sponsering en inzet.

Tot volgend jaar.
Dames senioren 50+ Liesbeth, Nine , Coby , Maudy , Mirjam, Hanny , Henny, Elise en Marian.