Tja, met zo’n titel gaat iedereen zich natuurlijk gelijk afvragen over wie ik dit stukje ga schrijven. Hun eerste gedachte zal uitgaan naar mijn flightgenoten (Jan de Vries en Cees Siekerman deze week), maar wetende dat dát vrij normale jongens zijn, gaan ze natuurlijk wat verder kijken. Wie zaten er vandaag bij de nabedrinking (mag ik dat zo noemen) bij mij in de buurt en van wie zou ik zijn gesprek kunnen hebben afgeluisterd. Nou, geen zorgen, we gaan het vandaag niet over een van deelnemers hebben.
Nee, die vreemde snoeshaan is het vogeltje dat tegenwoordig in de sloot tussen hole 1 en hole 2 huishoudt. Het is een stelletje dan continu onder water duikt om voedsel voor hun kroost te zoeken en de pulletjes duiken ook vrolijk mee. Het is echt een prachtig gezicht, maar niemand van onze flight kon het vogeltje thuis brengen. Na afloop van de wedstrijd begon Kees Duijn er ook al over. Volgens Kees en Cees zou het gaat om de kleinste eend van Nederland, maar na wat gegoogle denk ik zelf dat het om een stelletje dodaars gaat. Dodaarzen komen voor in een verscheidenheid aan wetland-omgevingen, waaronder meren, vijvers, moerassen, en langzaam stromende rivieren. Je denkt dat niet gelijk aan golfbaan Spierdijk, maar de laatste tijd staat het water in de sloten natuurlijk erg hoog en misschien dat ze daarom onze golfbaan hebben uitgekozen. Een dodaars is trouwens geen eendensoort maar hoort tot de familie van de futen (ook al zo’n mooie vogel). Jullie willen natuurlijk ook graag weten hoe de dodaars aan zijn naam komt. In eerste instantie denk je dat het beestje wel een bijzonder achterwerk zal hebben (aars zit in de naam), maar dodaars komt van het oud-Nederlandse woord ‘dodars’ wat ‘duikelaar’ betekent.
Bij het woord duikelaar denk je natuurlijk ook gelijk aan een duikboot en dat is een mooi bruggetje om over te stappen naar het golfen van vandaag. Siem Laan scoorde vandaag 20 punten en bang om te worden uitgemaakt voor duikboot begon hij gelijk te vertellen dat zijn handicap niet klopte. Siem speelt al weken de sterren van de hemel, maar ziet dat in zijn handicap nog niet terug. Na op golf.nl zijn laatste 20 wedstrijden te hebben bekeken begreep Siem waarom zijn handicap nog steeds wat hoog staat, maar de komende weken zal die nog wel flink zakken. Siem bleef niet wachten om zijn prijs in ontvangst te nemen en zodoende mocht Jan de Vries de drie balletjes mee naar huis nemen. Bij de afslag van hole 3 leek het er even op dat we Jan naar de dokter moesten brengen (het leek wel of hij zijn hand verstuikte), maar na enige rust ging het weer en speelde hij de sterren van de hemel. Eigenlijk had hij zijn goede spel moeten bekronen met een birdie op hole 9, maar door flink trappelwerk van ondergetekende miste hij zijn putje van 50 cm.
Een birdie werd wel geslagen door de jarige jop (van de week dan), Jos Leijen pakte er eentje mee op hole 6.
De bijzondere verrichtingen waren vandaan een tweary op hole 5 en een neariest the rope op hole 9. Peter Buis verdiende met zijn tweary twee flesjes kanon, terwijl Fons Dekker voor zijn neariest the rope twee flesjes Skuumkoppe kreeg toebedeeld.
Tenslotte gingen er nog twee balletjes richting George Vlaar (18 stableford punten) en eentje naar Fred de Graan (ook 18 geloof ik)

Guus