Afgelopen zondag de 1e wedstrijd voor de jeugd. Om na een paar lessen en een training van de jeugdcoaches, het rustig op te bouwen, hadden wij besloten om een funwedstrijd te doen. Timo had een fantastisch idee. Vossenjacht. De wedstrijdleiders hadden geen idee wat de bedoeling was, echter na een korte introductie begrepen wij de bedoeling. Er wordt voor de vos een score bepaald wat de basis is. Vervolgens werd voor elke jeugdspeler berekend wat zij/hij o.b.v. haar/zijn handicap als score moest halen om het beter te doen dan de vos.

Als dit lukt dan krijg je een plus + en als het niet lukt een min -. De speler met de meeste plusjes die heeft gewonnen. Ondanks de vakantie gingen wij om 12:00 scherp met 14 spelers van start. In de 1e flight speelden Sven, Martin en Robin. Timo had besloten dat deze heren, die zichzelf erg goed vinden, maar eens van geel moesten gaan starten. Eerlijk is eerlijk maar het ging ze goed af en ze gingen als een speer door de baan. Sven de longhitter ging op hole 3 zelfs met zijn 2e slag over het water. De 2e flight was een ladies flight. In deze flight speelde Reyhan, Caitlin en Tess. Tel daarbovenop nog Nine als begeleidster en dit was een pure girlpower fligth. Reyhan liet zien dat ze op Sluispolder toch al een goede basis heeft gelegd. Caitlin had met haar moeder zaterdag nog even snel een golfset geregeld en ging voor het eerst echt de baan in.  En Tess heeft duidelijk het talent van haar oma. De 3e flight was een mooie combi met Nienke, Ilya, Kyan en Pepijn. Deze spelers gingen allemaal van oranje (en soms wat dichterbij). Prachtig om ondanks het weer het de afstanden het enthousiasme te zien van allemaal en zeker van de jongere kinderen. Gewoon 9-holes spelen zonder morren!! De 4e flight was een Stompetoren flight met Ties, Yarden, Thimon en Lucas. Deze heren speelden van oranje. Ze deden verschrikkelijk hun best en alhoewel oranje op sommige holes best ver is, hadden ze toch geregeld hele mooie slagen. En een tip. Blijf rustig, wordt niet boos als het even niet gaat en blijf het proberen. Grappig dat ik dat nou net moet zeggen!! Nadat wij tijdens de ronde werden getrakteerd op een keiharde regen- en hagelbui, zaten wij allemaal nat maar voldaan weer in het clubhuis voor chocomel, appeltaart, veel slagroom en heel veel tosti’s. Na het optellen van de plusjes hadden wij de volgende uitslag:

  1. Martin Bakker met 7 plusjes
  2. Robin Kramer met 6 plusjes
  3. Tess Bakker met 5 plusjes

De familie Bakker grossierde dus in de prijzen. Vanaf april gaat onze competitie van start in de vorm van de order of merit. Dus allemaal goed lessen, trainen en oefenen!! Succes!! (foto’s volgen nog)