Op dinsdag 12 april mochten we op de baan in Dirkshorn onze krachten meten met de dames van Kennemer 5. Een nogal oneerlijke strijd qua speelsterkte, dat wisten we van tevoren. Dus we gingen de baan in met een positieve insteek: ‘Genieten van het mooie weer, de gezelligheid daar bij die leuke, gastvrije dames in Dirkshorn en zo lang mogelijk weerstand bieden aan wat er zou gaan komen!’

Nou, bij de foursomes ging het in sommige gevallen bikkelhard aan toe. De Kennemer meisjes speelden hun allereerste competitiewedstrijd die dag, met een duidelijke focus op overwinnen en uiteindelijk promoveren. Blijkbaar begrepen ze in eerste instantie nog niet allemaal dat, voor de medespelers in deze poule, het speelplezier met wat gezellige en beleefde interactie toch echt boven alles gaat. Voor Marion en Nine was het werkelijk een verademing dat we na 6 holes al klaar waren en we aan mochten schuiven voor een ontspannen lunch.

Bij Franciska en Ria, liep het gelukkig wel gezellig én ook nog gesmeerd! Die toppers hielden gewoon stand en kwamen met 2 overwinningspunten voor de Koggen, de baan af.

In de flight van Ans en Ellen had één van de Kennemer dames die ochtend ‘een hole in one’ geslagen, waardoor de stemming gelukkig wat feestelijker werd, de champagne uit de kast kwam en de oorlogsstrepen op de vastberaden Zandvoortse snoetjes vervaagden. In de middag liepen we de 18 holes individuals met ze en dat was gelukkig een stuk gezelliger. Allemaal hebben we onze partijen verloren, maar gelukkig hadden we toch nog ‘skik’.

Op 19 april waren we gastvrouwen op het thuishonk in Spierdijk. Het was een prachtige zonnige dag. Alles werd door de dames van de brasserie en ons eigen dreamteam tot in de puntjes verzorgd en onze poulegenoten hebben een heerlijke speeldag gehad. We kunnen zeer tevreden terugkijken op dag 3 van onze competitie.

Volgende week reizen we af naar ‘die mooie Haagsche’, waar we tegen de dames van Kagerzoom zullen spelen. Eens kijken of we nog een plaatsje kunnen klimmen in het klassement, want momenteel staan we vierde in de poule… 

Wat er ook gebeurt…’we blijven lachen en hebben d’r weer zin an!’

Namens dames 1, 

Nine