width=De halve club was er voor uit gelopen. Nou, bijna de halve. Maar die beleefden dan ook meteen de mooiste seizoensopening sinds de oprichting van Golfclub ‘De Koggen’. Pracht lenteweer, bijna veertig deelnemers en… een apentrotse voorzitter Ton Kunst die samen met secretaris Barbara Wasch de clubvlag met het nagelnieuwe logo ten doop hield. Een schitterend begin van een schitterende openingsdag van een schitterend nieuw golfseizoen. ‘Mag ik dat zo zeggen?’, zou Mart Smeets roepen. Ja, dat mogen we best zo zeggen.

Want ga maar na. Er werd door de negen teams in de Texas Scramble match over 18 holes niet alleen onbedaarlijk goed gescoord (de ploegen die niet minstens vijf tot zes birdies sloegen, konden er meteen een kruis over slaan) er kon ook nog eens een zogeheten ‘Klap van de Dag’ worden genoteerd. Die kwam op hole vijf van het ijzer van Ton Blokdijk. Het witte balletje bleef trillend van de zenuwen pas stil liggen op twee centimeter van de vlag (16 millimeter, beweren ooggetuigen) wat Ton in elk geval de ‘neary’ opleverde.

Wedstrijdleider Co Scholten tijdens de prijsuitreiking: ‘Wat een geluk zeg, dat de bal niet in de hole rolde. Had Ton die neary kunnen vergeten.’ Overigens was die wereldklap niet voldoende voor de ploegenprijs. Die was voorbehouden aan de equipe van Mirjam Kramer (met verder André Tessel, Stan Nat en Sam Sneek) die met maar even 53 punten bij het clubhuis arriveerden.

De triomfators werden op de voet gevolgd door twee teams die beide met 54 punten door de finish kwamen. Door een sterkere eindsprint wonnen Peter Buis en de zijnen (Ron Bezuur, Hellen Bakker en Horst Lammers) de tweede prijs en eindigden captain George van der Velden en zijn volgelingen (Mart Bakker, Cock Stoop en Marijke Belien) als derde. Opvallend: het prijzenpakket met verdacht veel drank is door toedoen van vooral Mart Bakker aanmerkelijk opgewaardeerd. Wat Ton Blokdijk er niet van weerhield zijn prijs (een exclusieve golfbal met speciale opdruk) aan zijn ploeggenote Truus van den Dobbelsteen te schenken.

Mooie club. Met mooie leden.

 width=