width=Verslag van eerste competitie wedstrijd Purmerend 2—De Koggen 11 april jl. op de Waterlandse onder Amsterdam.

Opgesteld waren Tom Bleyendaal, Ton Blokdijk, Jos van der Werf, Sam Sneek, Siem Laan en Ton Hertog. De dag ervoor hadden we voorgespeeld en dat was maar goed ook, het waren lange smalle holes en veel water.  s’morgens de dubbels met de nieuwe spelvorm, beide afslaan en de beste bal kiezen en s,middags de singles.

Tom en Ton wonnen hun partij met 2 punten, Jos en Sam moesten hun meerdere erkennen dus 0 punten, Siem en Ton wonnen ook hun partij met 2 punten, dus dat waren 4 punten. S.middags aantreden in de single partijen, Tom trof een gelijkwaarde handicapper maar won toch met 5/4. Ton trof een Amerikaan die zeer steady speelde maar moest zijn meerdere erkennen 0 punten. Jos deed het ook goed met 2/1, Sam trok er nog een all squire uit 1 punt dus, Siem won ook zijn partij met 1/0 ook 2 punten en zowaar Ton Hertog had een hele goeie dag tegen een 14 handicapper maar won deze met 4/2.

Met deze eerste competitie wedstrijd zijn we goed begonnen met een uitslag van 13/5. Vrijdag de 18e spelen we op Almeerderhout tegen Zeewolde, wij hebben daar vorig jaar ook gepeeld en we gaan er weer tegenaan, tot het volgende verslag.

Tom Bleyendaal