Uitwisseling De Koggen – Regthuys, editie 2016 

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft op 8 en 15 juni jongstleden de uitwisseling met golfclub Regthuys plaatsgevonden. Op beide dagen gingen 36 deelnemers de strijd met elkaar aan. Zou De Koggen de vorig jaar gewonnen wisseltrofee weten te behouden? Of zou die cup met het golfvrouwtje op het deksel (zonder golfclub overigens) in de prijzenkast van Regthuys belanden? Na de 2 wedstrijden over 9 holes zouden we het weten…….

De eerste wedstrijd liepen we op onze homecourse, start om 17:00 uur. Prachtig golfweer, edoch de wind was Noord-Westelijk, een richting die wij als Spierdijker golfers niet echt gewend zijn. Het werd misschien daardoor een close finish, maar we wonnen wel. Met 5 punten verschil, 261 punten De Koggen, 256 voor Regthuys. Frank Braas werd met 21 stablefords overtuigd eerste, Ellen Blom pakte een knappe 2e plek met 19 punten en Ariën Ruiter completeerde de top 3 met ook 19 punten. De beste heer van Regthuys (Wim Heddes) scoorde ook 19 punten, hun beste dame (Marcia Bosch) 18 punten. Speciaal woord van dank voor de dames in onze keuken en bediening; we hebben allen genoten van de voortreffelijke Lasagna, de salades, dessert en alle drankjes die ons gebracht zijn. Voldaan en supergemotiveerd gingen we huiswaarts om vervolgens een week te trainen voor de finale confrontatie op de golfbaan in Winkel op 15 juni.

Bij aankomst aldaar bleek dat met name onze Co (Scholten) in zijn fysieke voorbereiding tot het uiterste gaat. Op zijn Lopifit (zie foto) was hij -lopend- vanuit Zandwerven naar Winkel getogen. In slechts een half uurtje! Geweldig, wat een atleet en wat een machine.

Wederom om 17:00 uur ging de eerste flight onder een stralend zonnetje en geen zuchtje wind van start. De baan lag er geweldig bij; overigens nog wel bij te komen van een wolkbreuk eerder in de middag, hier en daar dus enig tijdelijk water en de greens daardoor zacht en aan de trage kant. Desalniettemin, geweldige omstandigheden om ons favoriete spelletje te spelen.

En dat ging ons erg goed af. Met 20 (!) punten verschil wisten wij de golfers van Regthuys op hun homecourse te verschalken. 273 punten De Koggen, 253 voor Regthuys. De prestigieuze cup blijft dus nog een jaartje in Spierdijk. Onze eigen Reindert (Kuiper) overtroefde iedereen door 22 punten binnen te slepen. Als 2e eindigde ondergetekende met 19 punten (hoogste aantal dit seizoen; smaakt naar meer ……) en als 3e finishte Johan Kramer, ook met 19 punten. De hoogste scores van Regthuys waren resp. 20 punten (Corrie Tukker) en 19 punten (Simon van der Stok).

Het diner en de nazit verliepen buitengewoon gezellig en opgetogen, tevredenheid overheerste, vooral bij ons team natuurlijk. Ook voor de medewerkers van Regthuys de complimenten voor de gerechten uit de keuken en de vlotte en vriendelijke bediening. Dank aan de organisatie, Marion aan onze kant en Anneke van Regthuys. En dank aan alle spelers. Het is ontzettend leuk om aan een uitwisseling deel te nemen. Sportiviteit en gezelligheid staan voorop, een hele mooie invulling van de zomerse woensdagavonden. We mogen nu een vol jaar genieten van deze overwinning en de bijbehorende wisseltrofee. En zien alweer uit naar de uitwisseling met Regthuys in 2017! 

Met sportieve groet,

Loek Blom