maurice-jongAfgelopen zondag stond de derde ronde van de Spierdijkcup op het programma. Het was prachtig weer met een heerlijke Spierdijk wind boven de baan. Ik ging samen met Johan Kramer de baan in als tweebal. We zaten er beide positief in en hadden zin een gezellige en vooral goede ronde. Helaas begon ik niet al te sterk, want bal 1 die ik sloeg was weg. Gelukkig een provisionele bal geslagen om er toch nog met een 6 vanaf te komen, helaas niet het begin waar je op hoopt.

Mijn flight genoot kwam er met een mooie 6 vanaf nadat hij een bal sloeg vanaf zijn knieën, een prachtig herstel schot!

We konden de koppies er goed bijhouden en dat werd mede mogelijk gemaakt door het tempo wat de flight voor ons hadden, nogmaals onze complimenten!

De pars gingen vallen en dit kwam mede door prachtige puts die vanaf behoorlijke afstanden vielen, en de eerste 9 ging dan ook uit in 44 slagen bruto.

Het leuke van 18 holes spelen op Spierdijk is dat je een eigen target hebt neergezet voor de tweede 9, en zo gingen we er dan ook in.

Johan begon met drie prachtige bogey’s om deze vervolgens op te volgen met een tap in par. Zelf begon ik met drie pars om deze op te volgen met een bogey nadat ik mijn birdie put volledig miste. Maar op 5 meteen een birdie om deze weer weg te poetsen.

Helaas was hole 9 twee keer een maatje te groot voor me en kwam er twee keer vanaf met een dubbele bogey, ondanks dat speelde ik de tweede 9 uit in 40 slagen bruto om zo op een totaal rondje van 84 slagen bruto te komen met een netto resultaat van 69 slagen.

Na een moeizaam begin dit jaar (ze noemde me ook wel bananen man :-) heb ik de vorm weer gevonden.

Nogmaals bedankt iedereen voor een geslaagde dag en ik hoop dat de bitterballen lekker waren :-) Op naar de volgende spierdijkcup!

Groetjes Maurice