Put kampioen 2014Ook dit jaar wilde menig golfer de krachten meten voor wat betreft het korte spel op de green. De meeste golfers hadden al flink kunnen oefenen in de funwedstrijd die vooraf ging aan het putt kampioenschap. Onder prachtige weersomstandigheden ging een deelnemersveld van 26 spelers rond drie uur van start om een parcours af te leggen van 2 x 9 holes die door wedstrijdlijder Co Scholten was uitgezet. Mede wedstrijdleider Andre Tessel keek vanaf gepaste hoogte toe of de deelnemers correct door het parcours gingen.
putten2014-andre
Zo nu en dan werd er een bal aan gespeeld op een hole die nogal uit de richting was, wat maakte dat Jeroen van de Bos een paar keer noodgedwongen net op tijd kon opspringen. Hole 8 en 9 waren kwa moeilijkheidsgraad en lengte het meest lastig om te spelen. Slechts 1 deelnemer wist op hole 8 het toch voor elkaar te krijgen om deze in ene uit te holen , een hoogte puntje voor Jos v.d Werf. Na de ronde van 2 x 9 holes waren alle kaarten met de scores ingeleverd ,de meeste deelnemers scoorden tussen de 40 en 50 slagen, slechts 4 deelnemers wisten onder de 40 slagen te scoren . Op een gedeelde derde plaats eindigden Jeroen van de Bos en Peter Koopman met 39 slagen . Arien Ruiter Kwam op 37 slagen en Sam Sneek op 35 slagen ,wat nog niet de eind uitslag was , want Sam had zich schuldig gemaakt aan een onregelmatigheid die door de wedstrijdleiders bestraft werd met 2 strafslagen, diskwalificatie vonden we een te zware straf en zo kwam Sam hierdoor ook op 37 slagen zodat er een play off volgde tussen Sam en Arien.
putten2014
Op hole 8 en 9 werd dus uitgemaakt wie de winnaar zou worden, na de toss door Co was het Arien die mocht Starten en bracht met zijn slag de bal dicht bij de hole van 8 en deze in 2 slagen af te ronden . Sam kwam een stuk verder van de hole af te leggen met als gevolg dat er 4 slagen nodig waren om deze af te ronden. Met deze wel bijna onoverbrugbare achterstand voor Sam op naar hole 9. Doordat beide deze in een gelijk aantal slagen in de hole wisten te slaan werd al zo Arien de winnaar van het putt kampioenschap 2014. Goeie 2de Sam kreeg hierdoor wel het Joop Zoetemelk gevoel van altijd net tweede, Sam ook met Joop kwam het een keer goed dus hou vol. Er was aansluitend de prijs uitreiking van de fun wedstrijd met als verrassende winnares Mirjam Kramer ook voor haar zelf omdat ze door een gevoel van vermoeidheid eigenlijk geen zin had om mee te doen, zoals ze zelf verwoorde in haar winnaars speech.
putten2014-2
Ook verrassend was de aanwezigheid van ene Ruud Dol die na een lange afwezigheid weer eens van de partij was om deel te nemen aan het kampioenschap putten. Helaas voor Ruud eindigde hij op een van de laatste plaatsen. Waarschijnlijk het gevolg van de opgenomen sabbatical die Ruud voor dit jaar heeft ingebouwd. Ruud kreeg een aanmoedigingsprijs, een plastic putter, wat wel grappig was. Ruud, we hopen dat je volgend seizoen weer in actie te zien bij Golf club de Koggen en het Clubgebouw. Een mooi besluit van deze zonovergoten golfdag en dus nog even na genieten op het terras.

Verslag van Andrew Mac T
putten2014-3