regen-zonDeze dag begon zonnig, maar tegen de tijd dat de wedstrijd zou beginnen leek het herfst te worden. Een fikse regenbui en aantrekkende wind. Gelukkig was er wat ruimte in de baan zodat de eerste flight 10 minuten later kon starten en niet in de regen hoefde te beginnen.

Ik zat in de flight met Menno en Jorrit Berkhout (een gastspeler). We gingen allen voortvarend van start, maar zoals in iedere wedstrijd zijn er hoogte en diepte punten. Bij mij waren de diepte punten al vrij vroeg. Op hole 3 was mijn 4e slag een chip naar de green, maar vervolgens had ik 4 puts nodig. Balen. Op hole 4 raakte ik met de 2e slag de bal op de punt van mijn club, bal in het water. Maar gelukkig bleef het hierbij. Menno sloeg op hole 4 de longest met een strategische slag, welke de 2e ronde verbeterd zou worden door Jorrit met 3 meter – volgens gps. Andere hoogte punten waren de birdies van Menno op hole 9 en 10. Klasse. Toen we bij hole 11 kwamen, stond de neary nog buiten de green. Het was ook een hele opgave om met deze wind de bal op de green te krijgen. We hadden het er nog maar net over gehad of Jorrit sloeg met een houten 5 een lage bal welke binnen een meter van de vlag tot stilstand kwam. Hij maakte deze bal af met een fraaie birdie. Top. Vervolgens werd er geroepen dat het nu mijn beurt was voor een birdie en even denk je: zal het mij ook lukken om Makelaardij Sam Sneek een birdie lichter te maken. Het was dan ook kicken toen op hole 13 de 3e stroke van ± 10 meter de bal in de hole viel. Heerlijk. Even werden we nog geplaagd door een regenbuitje. De wind was de hele middag aanwezig. De meeste golfers hadden hier toch wel last van. Je zag ze op plaatsen lopen waar ze anders nooit komen…

Bij de prijsuitreiking bleek onze flight het bijzonder goed gedaan te hebben. 4 birdies, de longest en de neary. Zelf mocht ik de 1e prijs in ontvangst nemen als winnaar met 39 stableford punten: een fraaie beker van Vakgarage Vlaar/Smal, een half uur les van Timo, een parkeerplaats voor mijn fiets/auto van Agriteam en een fles wijn van de club. Fantastisch. Alle sponsoren dan ook hartelijk dank voor deze mooie prijzen en bedankt Menno, Marion en Peter voor de organisatie.

Tot de volgende wedstrijd.

Een sportieve groet, Peter Koopman