width=Op de laatste speeldag 12 mei jl. was ons team De Koggen 1 gastheer. Het beloofde een mooie dag te worden. Alle 4 competitiewedstrijden waren tot nu onder prima weersomstandigheden gespeeld. Soms iets te koud voor de tijd van het jaar, maar de zon was er wel op alle dagen. Dus de voorspellingen waren uitstekend.

Ook het weer bij ons was in verhouding prima. Naast het weer waren het de voorbereidingen welke garant stonden voor mooie dag. De baan zag er tip top uit, zeker de greens. Klaas Willem liet er geen gras over groeien; vroeg in de ochtend was hij nog de greens aan het rollen en de holes waren competitief gestoken.

Vandaag kon Texel 1 kampioen worden en promoveren naar de 2e klasse. Dan moest er wel worden gewonnen van De Beemster. De Haar 1 kon nog kampioen worden mits er met zeer ruime cijfers van De Vijf Margen 1 werd gewonnen. Om 9.30 u ging de eerste foursome van start. Na deze foursome was het wel duidelijk. Texel stond met 4-2 voor en De Haar speelde met 3-3 gelijk. Texel liet in de enkels geen enkele kans onbenut en won alle enkels 16-2. De Haar deed wat het kon en wat je van het team mocht verwachten. Ze wonnen met 10-8 van De Vijf Margen.

Texel kampioen!

Dat werd direct gevierd door de captain Antoine Kersten in het water te jonassen. Zie foto / filmopname. Na een verfrissende douche bij Loek Blom kon Antoine aan de borrel en diner aanschuiven. Na het diner en mooie woorden van alle captains konden wij met zijn allen terugkijken op een zeer geslaagde dag te Spierdijk met dank aan de cateraar en zeker de gastvrouwen van onze eigen club Spierdijk.

De competitie is al weer afgerond. Gastheerschap afgesloten met een mooie teamfoto van alle 5 teams (dank aan Walter). Onder genot van een afzakkertje keken wij terug op een mooie dag. Klaas Willem kreeg veel complimenten voor de baan en zeker de greens.

Uiteindelijk kijken wij terug op een geslaagde eerste competitieronde. Met een verdiende winnaar Texel (gemiddeld handicap 5). Wij kijken nu al uit naar de volgende competieronde. Tot 2014.

De Koggen 1. Erik Bark, Menno Mosch, Dirk Loos, George van der Velden, Loek Blom, Johan Pater, Horst Lammers, Karel Visser en Jelle van Solkema

Verslag Jelle van Solkema