width=Vandaag 27 april, moesten wij de Heren 2 van ons aller GC De Koggen tegen Dirkshorn 5.

Op papier geen makkelijk opgave gezien de handicaps van onze tegenstanders. Onze teamcaptain, de nieuwe Piet Paulusma van onze club, had ons al een app gestuurd dat wij allen regenkleding mee moesten nemen. Wij gaven hier allen gehoor aan, behalve Co die  pertinent weigert om met regenkleding aan te spelen. Achteraf bleek dat het meenemen van regenkleding en paraplu’s geen overbodige luxe was.

Keurig op tijd arriveerden wij allemaal op Sluispolder in Alkmaar waar wij hartelijk en gastvrij werden ontvangen met koffie, thee en wat lekkers. Na een tactische voorbespreking gingen wij inspelen om ons goed te prepareren op de wedstrijd. Om 11:00 starten wij met de 9-holes greensome. Het koppel Johan Pater/Jelle van Solkema gingen als eerste van start. Zij wisten uiteindelijk de wedstrijd te beslissen op hole 9, dus de eerste 2 punten waren binnen!!. Loek Blom & Piet Schilder waren de volgende. Ondanks een verhitte strijd waarbij Loek bij zijn afslag meer op hole 2 sloeg dan op hole 1, moesten zij hun meerdere erkennen in hun tegenstanders.

Vervolgens gingen Co & Johan van start. Wij speelden tegen 2 heren waarvan 1 een handicap heeft welke iets beter is dan beide heren van De Koggen, en uit tactisch oogpunt had Dirkshorn er een handicap 13 erbij gezet. Na de 1e hole gelijk te hebben gespeeld, kwamen wij al op hole 4, 2 down te staan. Op hole 6 nog steeds 2 down, maarrrrr op hole 8 all square. Helaas werd een slag naar de green van Henk met hcp 13 ons te machtig en verloren wij op hole 9 alsnog. Toch lekker gespeeld en voor het eerst als team, dus ons zeker kranig geweerd.

Daarna een heerlijke lunch met soep, kroket en heerlijk biologisch grof brood. En natuurlijk even napraten over wat goed ging en waar we het hadden laten liggen. Dus met hernieuwde energie voor de matchplay in de middag gingen wij weer van start. Wij hadden bijna allemaal moeite met de 1e afslag over het water op hole 1. Johan P. en Piet sloegen hun bal wel over het water maar in het bos, Loek sloeg weer zeer consistent richting hole 2, Co kwam ook te kort en Johan K. ging ook niet lekker van start. Helaas gingen alle matchplay wedstrijden verloren. Johan Pater, onze all square koning, kon het dit keer niet bolwerken, wat ook gold voor Loek en Piet, Jelle, Co en Johan Kramer. Co haalde nog wel terug van 4 down naar all square en Johan K. stond meerdere malen 2 up maar ging ouderwets knoeien op 16 en kwam op hole 17, 2 down. Daarna een gezellige borrel met lekkere hapjes gevolgd door een copieus 3-gangen diner begeleid door heerlijke wijn (helaas was ik de bob). En niet te vergeten de speeches van de teamcaptains met een grap en een grol. Aan het einde deelde Johan Pater nog Jodenkoeken uit aan alle teams wat natuurlijk ook weer met de nodige hilariteit gepaard ging. Ondanks het verlies een prachtige dag gehad en wij kijken alweer uit naar volgende week zondag wanneer wij als gastheer mogen optreden en Piet zijn talenten gaat tonen. Maar Piet daar hebben wij allen veel vertrouwen in.

Als afsluiter de uitspraak van de dag van Loek Blom: “Ach Johan, over 2 maanden weet je niet eens meer dat je hebt verloren, hoe je hebt verloren, met hoeveel je hebt verloren en waar je het hebt laten liggen. Wat je nog wel weet is dat je een super gezellige dag hebt gehad”. En zo is het….

Verslag Johan Kramer