Bevrijdingsdag 2022, een prachtige dag, en de Dames 1 senioren 18 holes togen naar Wilnis om op GC Veldzijde onze voorlaatste wedstrijd te spelen.

Bij aankomst werden we verwelkomt door vrolijk gekleede, en gestemde dames van GC Veldzijde. De koffie en krentenbrood stonden klaar en smaakten ons goed. Zoals altijd ontstond er direct een heerlijk ongedwongen sfeer.

Afgelopen maandag hadden we voorgespeeld op GC Veldzijde en ervaren dat de baan niet eenvoudig is. De baan is gerenoveerd door Gerard Jol die ook golfbaan Spierdijk heeft ontwikkeld.
Een heuvelachtige baan met strategisch aflopende, en blinde holes richting bunkers/water. Geen excuses dus om te roepen dat we het niet wisten.

De toss werd gedaan, en om 11.30 gingen we als eerste van start tegen de dames van Nieuwe Diep. Bij de doorstart bleek dat het helemaal niet goed was gegaan met de singles; 1 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Werk aan de winkel voor de middagronde. Eerst kregen we nog een heerlijke versnapering in de vorm van een hartige spies en fruitspies.
De foursomes gingen gelukkig beter, daarvan wonnen we er twee. Dag uitslag 13/9 verloren. We staan nu op de tweede plaats in onze poule en…….daarom wordt het aankomende donderdag nog een spannende dag op de Amsterdamse golfbaan tegen de dames van Kavel II de Beemster. Dat is een inhaalwedstrijd omdat de wedstrijd op 7 april is geannuleerd i.v.m. zware regenval.

Het duurde even maar uiteindelijk konden we aan tafel. Die was mooi gedekt, met voor iedereen een naamplaatje en balletje bij het bord. Dat naamplaatje was een beschilderde oesterschelp gemaakt door een van de dames van Veldzijde. Een origineel cadeau voor het hele team inclusief de reservespelers. Vooraf aan het eten kregen een prosecco aangeboden en Clazien, de captain van Veldzijde, bracht een toost uit op de sportieve en gezellige dag. Eten was prima verzorgt en lekker. Het was al laat toen we allemaal moe maar blij en voldaan richting huis reden.

Namens het team. Liesbeth Pronk.