Ik denk dat de meeste deelnemers aan de herenmiddag jarenlang bij dezelfde baas hebben gewerkt. We weten ook allemaal dat het tegenwoordig gebruikelijk is om regelmatig van baan te veranderen (nieuwe uitdaging, beter salaris, netwerk opbouwen, ontdekken wat je leuk vind, etc). De dames in de bediening op de herenmiddag maken het wel erg bont. Een maand geleden kon ik jullie nog vertellen dat zowel Dion als Daphne ons binnenkort gaan verlaten. Dion zou meer gaan werken op de André hoeve (zorgboerderij in Spierdijk) en Daphne zou bij bakker Rood in Alkmaar (geen familie overigens) aan de bak gaan. Nou vergeet dat maar, de dames hebben al weer ander werkt gevonden voordat ze er überhaupt gewerkt hebben! Dion gaat binnenkort aan de slag op een zorgboerderij in Sijbekarspel (met speciale aandacht voor de zuivelbereiding) en Daphne begint 1 maart aan haar job bij Donna Kelly in Heerhugowaard. Voor een lekkere karnemelk of een graskaas moeten we binnenkort dus naar Sijbekarspel en voor nieuwe kleding kunnen we bij Daphne aankloppen (“mijnheer, bent u links- of rechtsdragend?“).
Het is natuurlijk doodzonde dat beide dames er volgende week voor het laatst zijn, maar gelukkig biedt een oplossing zich aan. Elders op de site hebben we in een zeer vermakelijk stukje van Nine van Kerkvoort kunnen lezen dat heren op de dinsdag damesochtend niet gewenst zijn maar dat de dames het wel zien zitten om op de donderdag met de heren mee te spelen. Dat aanbod is natuurlijk heel aanlokkelijk maar eerlijk gezegd hebben we wel genoeg deelnemers en hebben we (nu Dion en Daphne stoppen) meer behoefte aan dames in de bediening. Misschien kunnen we afspreken dat zij volgende week donderdag door Dion en Daphe worden ingewerkt (het is dan weer een shotgun wedstrijd en wat extra (dames)handjes is dan ook mooi meegenomen).

Genoeg over de toekomst, laten we het hebben over vandaag. Het begint er op te lijken dat we binnenkort Gerard Meijer als overwinnaar van de heren wintercompetitie kunnen huldigen. Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft dat Gerard sinds een paar weken alleenstaand is (zijn vrouw is voor familiebezoek naar Canada), maar hij speelt tegenwoordig de sterren van de hemel. Vorige 23 punten, vandaag 20 punten en dat hadden er nog veel meer kunnen zijn als wedstrijdleider Cees Siekerman niet probeerde zijn spel wat te ontregelen (Cees probeert een spannend slot van de competitie te forceren).
Al met al staat Gerard nu 5 punten los van de twee nummers 2 (Cees Hoek en Siem Laan), maar er kan natuurlijk nog van alles gebeuren. Ook Cees Hoek is na zijn overstap naar het nieuwe golfen in bloedvorm en ik zie Cees er wel voor aan dat hij Gerard nog voorbij gaat. Vandaag pakte Cees met 21 punten de eerste plaats. Zoveel punten had Bart Zagers er ook, maar zijn laatste holes liepen wat minder dan zijn eerste holes (vijf driepunters op de eerste zes holes).
Om met een bijzondere verrichting iets te kunnen winnen, moest je op hole 3 jouw afslag zo dicht mogelijk bij het touwtje slaan, of moest je op hole 5 met je tweede slag zo dicht mogelijk bij de hole komen. De prijs op hole 3 (twee flesjes “Bleke Nelis” van brouwerij de Hoop) ging naar Nico Reus en de prijs op hole 5 ging zowaar naar twee spelers. Zowel Jos van der Werf als Mike Dempsey wisten op die hole hun bal in twee slagen in de hole te doen belanden (tweary en birdie in één).
Ten slot nog dit. De voormalige locker van Peter Wusten is weer in gebruik. Ik weet niet wie die locker nu huurt, maar hij/zij gebruikt ‘m wel op een heel speciale manier. De meeste spelers slaan er hun golfspullen in op, maar de speler gebruikt ‘m puur als ballenhok (zie foto).

Guus