Vandaag speelde ik met birdiesponsor Sam Sneek en Loes van der Wal in een flight. Sam begon zeer matig en kwam op hole vier tot de conclusie dat hij te lijden had aan verkeerde spanning. Hij dook gelijk de bosjes in en Loes en ik keken elkaar vol verbazing aan, hoezo verkeerde spanning? Na zijn sanitaire stop legde Sam uit dat hij al een tijdje moest plassen maar dat steeds uitstelde met als gevolg dat hij tijdens zijn spel teveel bezig was met het denken aan zijn behoefte in plaats van zich te concentreren op zijn spel. Na zijn plaspauze ging het inderdaad een ietsje beter, maar misschien had hij, gezien het resultaat, ook nog last van andere spanningen (uiteindelijk 22 stablefordjes).
Iemand die geen last had van wat voor spanning dan ook was George Vlaar. George begon zeer voortvarend en had na negen holes al 25 stableford punten (rondje van 40 slagen). De tweede negen ging wat minder maar met 15 slagen kwam hij uit op 40 punten, ruim voldoende voor het winnen van de door Loos betonvloeren gesponsorde maandbeker. Tweede werd Fons Dekker met 37 punten, net voor Ria Bresser (the first lady) met 36 punten.
Fons won ook nog de tweary op hole 4/13 (een fles biologische Chileense wijn of is het een fles Chileense biologische wijn), terwijl de neary op hole vijf weer niet viel (blijkbaar lukt dat alleen de heren van de dondermiddag). Verder waren er nog birdies voor Erik Bark (3 stuks), George Vlaar en ondergetekende.
Winnaar George had natuurlijk wat te vieren maar dat hij na een paar biertjes midden op het land twee zeilboten zag was wel erg kras. Omdat anderen het ook zagen hield flightgenoot Herman van der Wal het op een gemeenschappelijke fata morgana (de eerste ooit waargenomen door meerdere personen tegelijkertijd), maar uiteindelijk gaven de scherpe ogen van Ria Bresser de oplossing. Het was de schittering van de zon op het dak van twee nieuw gebouwde stolpboerderijen aan de Noorddijkerweg (waar ik op nummer 130 mijn jeugd heb doorgebracht, alhoewel toen was het nog N72 met telefoon 398).

Guus