Ik heb nog nooit iemand zo verbaasd zien kijken bij de prijsuitreiking als Fake de Jonge vandaag. Hij kon het zelf nauwelijks geloven, maar had toch echt de derde prijs met zijn 16 stableford punten. De tweede plaats was voor vervangend wedstrijdleider Peter Buis (17 punten) en de eerste prijs ging naar Jan van Stralen (een echte broodspeler). Ik speel regelmatig met Jan en meestal win ik wel, maar als het er echt om gaat zijn de rollen blijkbaar omgedraaid en komt zijn killersmentaliteit boven drijven.
Ik weet niet wat er vandaag aan de hand was maar de scores vielen nogal tegen (misschien dat de wind verkeerd stond, noordoost dat zijn we niet gewend). De vogeltjes bleven dan ook in het hok maar de tweary en neary vielen gelukkig wel (Simon Hes en Piet den Dulk kregen de door Strak in het Pak en Jos Leijen gesponsorde ballen).
Tijdens de wedstrijd wist Tom Bleijendaal te vertellen dat er een nieuwe regel was voor de “out of bounds” situatie. Volgens Tom hoef je dan geen provisionele bal meer te slaan, maar ga je met een strafslag verder op de plek waar de bal de baan verliet. Ik weet niet of hij me nu voor de gek hield of niet, maar gelukkig scoorde ik geen punten op de hole waarop dat speelde zodat ik geen ongeldige kaart inleverde.

Verder was er voor de prijsuitreiking een minuut stilte vanwege het overlijden van de vrouw van Kees van Kampen, tevens zus van Siem Laan. We wensen beide heren alle sterkte.