title=Hij kwam in de loop van de middag zelf ook even kijken: Klaas Willem Duin himself. Of iedereen het een beetje naar de zin had op de openingswedstrijd van het seizoen, vroeg hij vanuit zijn karretje met een duivelse grijns op z’n gezicht. Ja, dat wel, was het antwoord van de deelnemers, maar had hij die vlaggen soms op z’n smerige plek gezet? En ja, dat had hij.

Het gesprek van de dag. De gemene plekken waarop de baaneigenaar in alle vroegte de vlaggen had gestoken. Één van de spelers – we noemen geen namen – slaagde er op hole vier in het balletje met een reusachtige boog van een meter of twintig pardoes de hole in te mikken: de putt van de dag. Maar dat was – zo bleek na afloop – een hoge uitzondering. Niet dat iemand daar overigens problemen over maakte, over die verraderlijke pinnposities. Integendeel, het plezier werd er zelfs nog groter door. En dat was precies de bedoeling. Zoals voorzitter Ton Kunst al tijdens zijn openingsspeech opmerkte: ‘Vandaag zijn we er voor de gezelligheid. Mocht het balletje dan ook nog goed vallen, dan is dat mooi meegenomen.’

Ruim dertig leden waren afgelopen zondag op de openingswedstrijd afgekomen. Logisch. Het weer was ‘grijs’, maar er stond niet teveel wind en de temperatuur was aangenaam. De spelvorm (Texas Scramble, shotgun), maakte het allemaal nog gezelliger.

Dat nam overigens niet weg dat er met grote hartstocht werd gespeeld. Zie de scores. Flight 5 (Hellen, Jos Breg, Arie en Jan) bereikte met 60 slagen netto de eindstreep en dat was maar net voldoende voor de winst. De overige flights deden het namelijk nauwelijks slechter.
Dat het na afloop nog lang onrustig bleef in het clubhuis, spreekt vanzelf.